Pamela: Jag vill inte dö

NÖJE

Hepatit-sjuka stjärnan talar ut hos Larry King: Nu tar jag ett sabbatsår

NEW YORK

Pamela Anderson tar ett sabbatsår från karriären medan hon behandlas för leversjukdomen hepatit C.

– Jag gör det för mina barn, för att jag inte vill dö, säger hon till Larry King på CNN.

Foto: REUTERS
FÖR BARNENS SKULL Pamela Anderson intervjuades i går i amerikanska tv-kanalen CNN. I "Larry King Live" berättade hon om sjukdomen hepatit C, förhållandet med ex-maken Tommy Lee och att hon nu tänker dra sig tillbaka. "Jag gör det för mina barns skull", sa hon till King. Hon förnekade också ryktet att hon skulle vara gravid.

Pamela Anderson, 35, tror att hon smittades av före detta maken, Mötley Crüe-trummisen Tommy Lee, 39, när de skaffade en kärlekstatuering ihop.

– Vi delade tatueringsnål. Jag kan inte komma på hur jag annars skulle ha fått sjukdomen.

Bortsett från att dra in pengar till en fond för hepatit C-sjuka och skriva krönikor i kvinnotidningen Jane Magazine, kommer den fd ”Baywatch”-stjärnan att lägga karriären på is under ett år.

”Håret faller av”

– Jag gör det för mina barns skull, för att jag inte vill dö. Behandlingen av sjukdomen har många sidoeffekter. Det kommer att kännas som att jag har en förkylning. Håret faller av. Det är lite som kemoterapi.

De flesta som drabbas av hepatit C utvecklar kroniska leverproblem. I värsta fall kan det leda till levercancer.

I intervjun i ” Larry King Live” på CNN talade hon också om sin uppväxt i en kanadensisk småstad, om Playboy-utvik, om hur hon misshandlats av män och om sitt förhållande med Tommy Lee.

– Han berättade aldrig att han hade hepatit C. Även när jag hade fått sjukdomen sa han att han inte hade den. Paret skilde sig 1998 och har två barn ihop, Brandon, 6, och Dylan, 4.

– De har aldrig haft en relation till sin pappa. De har alltid varit varit rädda för honom och han har aldrig försökt att ta någon egentlig kontakt med dem.

– Jag önskar honom allt väl, han är på många vis en underbar, talangfull man. Men hans problem är att han är alkoholist. Jag hoppas att de någon gång i framtiden, kanske när barnen är tonåringar, kan få en bra relation.

Hon antydde också att Tommy Lee skadat barnen så att de fått blåmärken.

Skakigt förhållande

Anderson har de senste åren varit tillsammans med rapmetallstjärnan Kid Rock, 31. Om det förhållandet var hon mer otydlig, men antydde att det är svårt att ha ett förhållande med en turnerande rockstjärna.

– Jag kan säga att vi är i skyttegravarna just nu. Vi arbetar på saker. Vi älskar varandra väldigt mycket men det är ett svårt liv, ett svårt liv. Jag vill det som är bäst för mina barn, och han har också en son.

Hon förnekade rykten om att hon är gravid.

– Med min sjukdom är jag rädd för att skaffa barn igen.

Fick frågor från fans

Pamela Anderson, som bortsett från bröstoperationer säger att hon inte gjort några skönhetsingrepp, är i USA en ikon och förebild för många vita kvinnor som lever under fattiga omständigheter och drömmer om ett liv bland stjärnorna.

Några av dem ringde till "Larry King Live" och frågade råd om barnuppfostran, karriär och hur man blir ihop med en rockstjärna - trots allt elände hon berättade att hon varit med om.

– Jag kan vara en förebild på det vis jag tar hand om mina barn. Det är jag bra på. Men vad gäller relationer ska nog ingen lyssna på mig.

Fredrik Virtanen