Malena Ernman

Rollistan klar för ”Så som i himmelen”-musikalen

Malena Ernman: ”Får göra det med självförtroende”

Av: 

Louise Åström

Jan-Olov Andersson

NÖJE

I september har musikalversionen av ”Så som i himmelen” premiär.

Där tar sig Malena Ernman sig an Helen Sjöholms roll som Gabriella.

– Jag kommer göra en äldre, rynkigare och fulare version av Helen Sjöholm, säger hon och skrattar.

Kay Pollaks film ”Så som i himmelen” hade premiär 2004, gjorde succé och blev nominerad i kategorin ”Bästa utländska film” på Oscarsgalan.

I slutet av december rapporterade Nöjesbladet om att den populära filmen blir musikal. Nu är det klart vilka som gör rollerna. Operasångaren Malena Ernman gör Helen Sjöholms roll som Gabriella.

– Helen Sjöholm älskar jag ju mest i hela världen, förutom mina egna barn möjligtvis. Det är underbart. Jag kommer göra en äldre, rynkigare och fulare version av Helen Sjöholm, säger hon och skrattar.

”Går inte att härma”

Enligt henne visste Sjöholm om att Ernman skulle göra rollen som Gabriella. Hon poängterar att hon kommer göra sin egen tolkning av den. I musikalen kommer hon att sjunga ”Gabriellas sång”, vilken är den enda låten som tar sig från filmen till teaterscenen. Hon har valt att lägga upp den två toner för att anpassa den efter sin röst.

– Då låter jag bättre. Det går inte att härma Helene, det finns det ingen i världen som kan. Det är som att säga att ”nu tar jag över ledmotivet ur Titanic istället för Céline Dion”. Det är bara att skratta. Man får göra det med självförtroende på sitt eget vis.

”Är fantastiskt”

Morgan Alling kommer att ta sig an Lennart Jähkels roll som Arne. Han har själv sett filmen en gång, långt senare efter att den haft premiär. Enligt Alling börjar repetitionerna i sommar.

– Det känns jätteroligt. Det är fantastiskt. Jag laddar upp med att diskutera med regissören, författarna och produktionen hur man vill att Arne-rollen ska utformas denna gång. För det är ju inte samma. Det är ju samma roll men det är ju jag som ska göra det den här gången.

Kempe skriver musiken

Fredrik Kempe skriver musiken för musikalen. Han ska skriva 12–13 sånger till första akten och 10–11 till andra. För Nöjesbladet har han tidigare lovat att ”Gabriellas sång” ska få en magisk position i föreställningen.

Musikalen kommer att spelas på Oscarsteatern i Stockholm. Premiären äger rum den 13 september i år. Philip Jalmelid kommer att göra Michael Nyqvists roll medan prästen som i filmen spelades av Niklas Falk kommer att göras av Anders Ekborg. Christopher Wollter kommer att göra Per Morbergs roll medan Tuva B Larsen gör Frida Hallgrens roll.

ANNONS

Rea upp till 50 % hos Cervera! Passa på att klicka hem dina favoriter här!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Malena Ernman

LÄS VIDARE

”Vi var en familj som gick in i väggen”

ÄMNEN I ARTIKELN

Malena Ernman

Morgan Alling

Anders Ekborg

Helen Sjöholm

Kay Pollak

Fredrik Kempe

Musikal