Marie har en hjärntumör

Hjärnskak- ningen gjorde att läkarna upptäckte den

Marie Fredriksson har en tumör i huvudet.

Tumören upptäcktes vid en hjärnröntgen som gjordes efter att sångerskan fallit och fått en hjärnskakning i onsdags.

- Nu tar vi en dag i taget, säger managern Marie Dimberg.

Marie Fredriksson är en av Sveriges största kvinnliga artister. Som ena delen av succégruppen Roxette har hon erövrat världen men hon är också en älskad soloartist hemma i Sverige.

Aftonbladet har de senaste dagarna berättat om Marie Fredrikssons skallskada. Det var i onsdags den världsberömda sångerskan blev yr efter en joggingtur, svimmade och föll så illa att hon slog huvudet i handfatet hemma i villan på Djursholm.

Marie Fredriksson fördes akut till Karolinska sjukhuset där hon har vårdats på neurokirurgiska avdelningen.

Eget rum på sjukhuset

Sångerskan har genomgått flera provtagningar och undersökningar. Bland annat har läkarna gjort en datortomografi, en så kallad hjärnröntgen. Resultatet av den blev klar natten till fredag och vid lunchtid på fredagen berättade Maries läkare att de funnit en mindre tumör i bakre delen av hennes huvud.

- De måste göra fler prover innan behandlingsformen kan fastställas men vi hoppas givetvis på goda prognoser, säger managern Marie Dimberg.

Marie Fredriksson har hela tiden vårdats i ett enskilt rum där hennes man Mikael Bolyos också har sovit över. Efter beskedet skärptes säkerheten kring paret. Marie Fredrikssons journal förvaras inlåst och ett särskilt team har skött henne för att information inte ska kunna läcka ut.

Marie Fredriksson har sedan i onsdags varit yr, talat sluddrigt och haft svårt att stå. Detta på grund av hjärnskakningen hon fick när hon föll.

Ställer in tv-jobb

- Nu hoppas vi att hon snabbt ska bli av med hjärnskakningen för det är den som är jobbigast. Sedan får vi avvakta ytterligare behandling, säger Marie Dimberg.

Alternativen kan vara operation, strålbehandling eller cellgifter.

På lördagen fick Marie Fredriksson flytta hem till villan i Djursholm, men hon måste tillbaka till Karolinska sjukhuset för ytterligare provtagningar i början av den här veckan.

- Det är förstås en svår tid som väntar Marie och hennes familj, säger Marie Dimberg.

På grund av sjukdomen får Marie Fredriksson ställa in ett framträdande i TV4:s nyhetsmorgon med anledning av att Roxettes nya singel "Breathe" släpps den 7 oktober. Osäkert är också hur det blir med den stora "Night of the Proms"-turnén senare i höst.

"Det är ju tragiskt"

- Marie har inga direkta framträdanden inbokade den närmaste tiden, säger Li Eriksson på skivbolaget EMI. Datumen för "Night of the Proms" står kvar tills vidare.

Släktingar och vänner har under helgen fått det tunga beskedet och alla är naturligtvis mycket oroliga.

- Det är ju tragiskt när något sådant händer så här plötsligt, sa Maries bror Sven-Arne Fredriksson till Aftonbladet i lördags.

Marie Fredriksson har under helgen fått ett stort stöd av familj och vänner. Telefonen på sjukhuset har gått varm och när hon kom hem i lördags mötte många vänner upp. Också familjens ekonomiska rådgivare fanns på plats.

- Per Gessle har valt att inte säga något nu, säger Marie Dimberg.

Familjen ville i går inte kommentera Maries sjukdom.

Varje år drabbas 1 100 svenskar

Karin Lindstedt, Fatima Johansson, Nneka Amu

Publisert: