"Dussinlåtar och vederstyggligheter"

avBjörn Berglund

NÖJE

Markus Larssonhar hört lördagens bidrag

"Sibel och Peter Jöback är två livbojar som håller mig flytande", säger Markus Larsson, som sågar resten av startfältet.

Efter två genomlyssningar av låtarna i lördagens Melodifestivaldeltävling verkar det som om Nöjesbladets expert är på väg att kasta in handuken.

– Inget är bra i år, säger han.

Flera röster har höjts om kvaliteten på låtarna i årets Melodifestival. Eller rättare sagt bristen på den.

Bland annat från läsarna, varav 75 procent anser dem vara "usla" i en omröstning på aftonbladet.se.

"Förolämpning mot folks smak"

Och det verkar som om den musikaliska lågkonjunkturen fortsätter. Nöjesbladets recensent Markus Larsson har lyssnat på lördagens bidrag, och domen blir hård.

– I mitt tycke två låtar som sticker ut. Sibels och Peter Jöbacks. De är i alla fall inte en förolämpning mot folks smak. Resten är är ett mischmasch av dussinlåtar och vederstyggligheter, säger han.

Två livbojar

– Sedan har vi till exempel Lovestone och Noll Disciplin. Det är underhållning på fel sätt. De är så dåliga att man måste fortsätta titta på bilolyckan.

Vilka tror du går vidare?

– Jag hoppas på Peter Jöback och Sibel. De är två livbojar som håller mig flytande den här veckan. Och så kan väl Pernilla Wahlgren få gå vidare. Hon gör schlagergrejen fullt ut och trycker in tusentals klyschor i en och samma låt.

ARTIKELN HANDLAR OM