Prinsessan Madeleine

”Jag och Jonas hade en affär”

Av: 

Erik Wiman

Mattias Sandberg

NÖJE

Norska Tora, 21, om sin kärleksnatt med Jonas Bergström: Vi var intima

”madeleine förtjänar att få veta sanningen” Tora Uppstrøm Berg, 21, berättade i går i norska Se og hør om sin affär med Jonas Bergström. De ska ha träffats utanför en nattklubb i Åre i april förra året och lämnat stället tillsammans i taxi. ”Vi hade en affär på hotellet”, säger hon till tidningen. Först morgonen därpå förstod Tora att han var prinsessan Madeleines pojkvän.
”madeleine förtjänar att få veta sanningen” Tora Uppstrøm Berg, 21, berättade i går i norska Se og hør om sin affär med Jonas Bergström. De ska ha träffats utanför en nattklubb i Åre i april förra året och lämnat stället tillsammans i taxi. ”Vi hade en affär på hotellet”, säger hon till tidningen. Först morgonen därpå förstod Tora att han var prinsessan Madeleines pojkvän.

TRONDHEIM/STOCKHOLM. I går briserade hemligheten som gjort sprickan mellan prinsessan Madeleine och Jonas Bergström total.

Norska Tora Uppstrøm Berg, 21, valde att träda fram och berätta om sin kärleksnatt med Jonas.

– Jag hade en affär med Maddes fästman i fjol – vi var intima, ­säger hon till norska Se og hør.

förnekade först Jonas Bergström förnekade först att han ens hade träffat Tora Uppstrøm Berg, men medgav sedan att han hade varit på skidorten och att hon kan ha ingått i det gäng som han umgicks med under utekvällen. Hovet valde i går att inte kommentera Jonas påstådda otrohet. FOTO: ALL OVER PRESS

I augusti förra året tillkännagav prinsessan Madeleine och Jonas sin förlovning på Solliden på Öland.

Men paret har inte setts i officiella sammanhang sedan december.

Och förra veckan – när drottning Silvia berättade att bröllopet skjuts upp – blev kärlekskrisen en världsnyhet.

– Tyvärr blir det inget bröllop i år. Det säger sig självt. Det är mycket som händer nu och det är väldigt intensivt, sa Silvia.

Enligt Madeleines vänner är det Jonas vilda uteliv som har orsakat kärlekskrisen.

Han har vid flera tillfällen valt att festa i stället för att umgås med Madeleine, och enligt vittnen uppträder han ofta som att han är singel.

Möttes på nattklubb

I april förra året åkte ­Jonas till Åre för att fira en kompis svensexa. Vännerna bodde på lyxhotellet Tott och Jonas skrev in sig under det antagna namnet ”Jacob Bernström”.

Under en utekväll i Åre träffade han norska Tora Uppstrøm Berg, 21. Nu väljer hon att träda fram i en intervju med den norska tidningen Se og hør och berätta om deras kärleksnatt.

– Jag hade en affär med Maddes fästman i fjol – vi var intima, säger hon i intervjun.

Jonas ska ha träffat Tora utanför nattklubben ”Bygget”, runt klockan två på natten. Där uppges han först ha presenterat sig som ”Jonas” innan hans vänner snabbt rättade honom och sa: ”Du heter ju Jacob Bernström”.

Men många på nattklubben ska ändå ha känt igen prinsessans pojkvän och reagerat på att han flörtade öppet med Tora.

Jonas Bergström uppges ha bjudit in Tora till sitt hotell. Först ska norskan ha tackat nej, men sedan ändrat sig.

Vittnen berättar att paret tog en taxi därifrån tillsammans.

”Vi bytte nummer”

– Vi hade en affär på ­hotellet. Han följde mig hem i taxi cirka klockan ­fyra på natten. Innan vi skiljdes åt bytte vi telefonnummer och han gav mig en kram. Han var otroligt trevlig och en gentleman under hela kvällen, säger Tora Uppstrøm Berg till Se og hør.

Först dagen efter förstod hon att hon hade tillbringat natten med prinsessan Madeleines pojkvän.

Tora valde dock att inte gå ut med sin historia.

Men efter att drottning Silvia gått ut med att bröllopet skjuts upp ändrade hon sig. Norskan motiverar det med att hon tycker att Madeleine förtjänar att få veta sanningen.

”Synd om Madeleine”

– Hade jag vetat att han hade en flickvän hade jag aldrig gjort något. Jag ­tycker synd om Madeleine som har en otrogen kille och jag kan bara säga att jag är glad att drottning Silvia nu har bekräftat att bröllopet är uppskjutet, säger Tora till tidningen.

Se og hør kontaktade Jonas Bergström redan i fjol. Då förnekade han att han hade varit i Åre vid den aktuella tidpunkten.

Men när tidningen konfronterade honom med flera vittnesuppgifter medgav Jonas att han varit på skidorten.

Först förnekade Jonas även att han skulle ha träffat Tora, men sa sedan att hon kan ha ingått i det gäng som han umgicks med under kvällen.

Tystnad från hovet

Aftonbladet var under gårdagen i kontakt med Tora, men hon ville då inte uttala sig om sin kärleksnatt med Jonas.

– Jag har inga kommen­tarer till det just nu. Jag är ledsen, säger hon till Aftonbladet.

Hovet har inte dementerat uppgifterna i den norska tidningen. De valde i går kväll att bemöta Jonas Bergströms påstådda otrohet med tystnad.

– Jag varken kan eller vill kommentera de uppgifterna, säger Nina Eldh, hovets informationschef.

Svensk Damtidning publicerade de norska tidningsuppgifterna redan i går på sin sajt. Enligt Svensk Damtidning ska Jonas Bergström i går ha sagt att det kommer ett officiellt uttalande – men det dementerar Nina Eldh.

– Jag vet inte ens om Jonas har sagt så. Det är inget ­officiellt uttalande planerat vad jag vet.

ANNONS

Inredning från Ellos - upp till 40% rabatt på varor från Ellos Home och många fler

Extern länk från Ellos

Köp här

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Prinsessan Madeleine

ÄMNEN I ARTIKELN

Prinsessan Madeleine

Bröllop