Nu kommer Victorias festbåt

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Ostindiefararen Götheborg anländer till Stockholm i dag

Ostindiefararen Götheborg lämnar Göteborg för seglats mot Stockholm och middag för kronprinsessan Victoria och Daniel Westling.
Foto: roger lundsten
Ostindiefararen Götheborg lämnar Göteborg för seglats mot Stockholm och middag för kronprinsessan Victoria och Daniel Westling.

Bröllopsveckan drar igång för Victoria och Daniel – med en salut på 21 skott.

Ostindiefararen Götheborg anländer till Stockholm i dag.

Foto: Peter Wixtröm
Daniel Westling och kronprinsessan Victoria får fullt upp på onsdag.

25 rätter ska kronprinsessan Victoria och Daniel Westling hinna med på onsdag då de är bjudna på midda på Ostindiefararen Götheborg. I dag anländer båten till Stockholm där den anlägger vid Skeppsholmen.

– Vi hade lite otur med vädret i början men strax söder om Ystad kunde vi äntligen sätta segel. Jag ser verkligen fram emot tiden i Stockholm och det ska bli fantastiskt att få vara en del av det kungliga bröllopsfirandet, säger kapten Peter Kaaling i ett pressmeddelande.

Brakmiddag

En salut på 21 skott kommer avfyras för att hälsa på huvudstaden vid 12-tiden. Före det blir det underhållning av musikern Stefan Andersson som har specialskrivit en låt om Ostindiefararen. För allmänheten går båten att besöka från tisdag. Någon kunglig glans blir det inte förrän på onsdag, då kungafamiljen kliver ombord för middag. Med sig har de landshövdningarna från Sveriges 21 län och deras sällskap. Totalt är det 150 personer som ska rymmas på Ostindiefararen Götheborg.

– Totalt ryms det 180 personer i ett stående mingel, säger pressansvarig Linda Joneland.

Publicerad: