Fortsatt förlust för Spotify

Foto: RASMUS ANDERSSON/SCANPIX.
Daniel Ek och Martin Lorentzon startade Spotify som i dag värderas till två miljarder kronor. Men de stora vinsterna låter vänta på sig. Förra året slutade med en förlust på 32 miljoner kronor. "Vi är inga flashiga typer som dricker champagne", sa Daniel Ek till Aftonbladet i våras.

avJoakim Wedholm

NÖJE

Spotify skulle gå med 200 miljoner kronor i vinst 2009.

Men prognosen slog aldrig in.

I stället går fortsätter förlusterna för bolaget.

Magnus Uggla har jämfört Spotify med The pirate bay för att de betalar dåligt. Lady Gagas ”Pokerface” spelades en miljon gånger. För det fick hon 1 150 kronor efter att ha delat slantarna med svenske låtskrivaren och producenten Redone.

Fortsatt förlust

Nu visar det sig att företaget fortfarande går med förlust. Planen var att musiktjänsten skulle omsätta 500 miljoner 2009 och göra en vinst på 200 miljoner, enligt ett prospekt som Dagens industri tagit del av, skriver Dagens media.

Spotify svarar inte på frågor som rör företagets ekonomi men enligt Per-Jörgen Pärson partner i Northzone som är delägare i bolaget går de fortfarande med förlust.

– Men det viktiga är att vi har visat att affärsmodellen fungerar säger han till DI.

7 miljoner användare

I 2008 års bokslut omsatte svenska Spotify bara 725 000 kronor och gjorde en förlust på nära 32 miljoner.

Musiktjänsten har i dag runt 7 miljoner användare. Antalet betalande medlemmar är 300 000 vilket ger en inkomst på 350 miljoner kronor, skriver DI.