Han är Sveriges egen Paul Potts

avZandra Lundberg

1 av 5
Vår nye amigo ”Jag hade hundratals meddelanden från folk i hela landet när jag gick in på Facebook”. Namn: Freddy Amigo. Bor: Västerås. Yrke: Undersköterska. Familj: barnen Diego, 5, Michelle, 12, och Sofie, 27. Inkomst: 328 300 (taxeringsår 2009).

Freddy Amigo, 47, som gjorde dundersuccé och blev Sveriges Paul Potts i ”Talang” i går.

Här kan du se det spektakulära klippet.

– Det är starka känslor, jag kan inte sova. Sverige behövde en egen Paul Potts, det har letats efter någon som sjunger på lika bra nivå och nu har han äntligen hittats! Men jag vill inte kallas Paul Potts, jag vill vara Freddy.

Upptäcktes på bröllop

När upptäckte du din talang?

– En kompis bad mig sjunga på hans bröllop för att jag har en stark röst. Jag valde ”Ave Maria” och när jag framförde den i kyrkan grät alla. Jag undrade varför. ”Var jag så dålig?”, frågade jag. ”Nej”, sa alla. ”Nej, det var för att du var så bra”.

Du jobbar som undersköterska. Vad kommer du att få höra på jobbet i dag?

– Alla kommer att vara så glada. Jag brukar alltid sjunga ”god morgon” för dem och då vet de att ”jaha, nu kommer han där”.

”Jag är ju 47 år och ful”

Varför sökte du till ”Talang”?

– Det var min dotter som sa åt mig att söka. Jag sa att jag inte kunde vara med. Jag är ju 47 år gammal och ful. Men hon fyllde i formuläret och sa: ”Pappa, du kan det här”.

Har du märkt några förändringar i ditt liv redan?

– Ja, jag hade hundratals meddelanden från folk i hela landet när jag gick in på Facebook i kväll. Jag hade svårt att svara på allihop. Det känns så mäktigt att en liten gubbe som jag kan göra något sådant här.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Jag vet inte, det här är så mäktigt. Det här är ju min dröm! Det är bättre än att vinna i ”Bingolotto”.