Producent anklagas för sextrakasserier

NÖJE

Hollywoodhöjdaren ska ha tafsat på 22-årig fotomodell

1 av 2 | Foto: FÖRHÖRDES AV POLIS Harvey Weinstein har producerat en rad storfilmer och var med och grundade filmbolaget Miramax.

HOLLYWOOD. Han har producerat succéer som ”Pulp fiction” och ”Kings speech” samt vunnit ­Oscar.

Men nu falnar glorian.

Harvey Weinstein, 63, anklagas för att ha tafsat på en 22-årig italiensk ­fotomodell.

Filmmogulen och fembarnspappan har precis förhörts av polis i New York.

Övergreppet ska enligt poliskällor i New York ­Daily News ha skett på Tribeca film center på Manhattan i fredags kväll.

Tog på brösten

Italienskan uppger att Hollywoodproducenten tog henne på brösten och mellan benen efter att ha övertalat henne att komma till hans kontor för ett ­affärsmöte.

– Han frågade om hennes bröst var äkta innan han rörde vid dem. När hon bad honom sluta förde han upp en hand under hennes kjol. Han bad om en kyss. Hon sa nej, säger en polis till tidningen.

Duon ska dagen innan ha träffats på röda mattan på en galatillställning på Manhattan.

– Det var han som tog kontakt. Han såg henne och pratade med henne. Hon visste inte vem han var förrän han gick fram till henne, säger uppgiftslämnaren.

En källa inom filmbolaget Weinstein hävdar i New York Post att sexanklagelserna inte är något annat än ett ”utpressningsförsök” och uppger att den pris­belönte filmproducenten ”­inte gjorde något fel”.

Oscar för bästa film

Weinstein var med och grundade filmbolaget ­Miramax och har producerat filmsuccéer som ”Gangs of New York” och ”Shake­speare in love”, som vann Oscar för bästa film 1999.

Sedan sju år tillbaka är Weinstein gift med den 25-år yngre brittiska mode­designern Georgina Chapman. De har två barn tillsammans. Han har också tre barn från sitt första äktenskap med sin före detta assistent, Eve Chilton. De skilde sig 2004.

ARTIKELN HANDLAR OM

Miramax

Klick!