Så ersätts Telias kunder

NÖJE

Ersätter kunderna med nya kanaler

1 av 5 | Foto: Om du är Telia-kund och hade sett fram emot morgondagens avsnitt av ”Grey’s anatomy” på Kanal 5 får du kanske tänka om - i natt kan kanalen slockna.

Kanal 5, Eurosport och Discoverykanalerna är några av kanalerna som med största sannolikhet försvinner i natt.

Telias kunder ersätts i stället med kanalerna Fox och National geographic, uppger bolaget på sin hemsida.

– Vi hoppas att kunderna tycker att det är en rimlig kompensation, säger Iréne Krohn, presschef på Telia.

Tipsa | Aftonbladet

Dödläget kvarstår.

Telia och SBS Discovery har fortfarande inte nått en överenskommelse och nu tyder allt på att Telia natten mot onsdag tar bort SBS Discoverys progamutbud för sina kunder.

I ett meddelande på Telias hemsida har man nu gått ut med vilka ersättningskanaler som är aktuella. Fox, National geographic och Natgeo wild ges plats i stället för SBS-kanalerna Kanal 5, 9 och 11 samt Eurosport och Discoverykanalerna.

– Sannolikheten är väl relativt stor att det här blir lösningen. Vi har inte stängt dörren för samtal men det ser inte jätteljust ut, säger Telias presschef Iréne Krohn.

”Väldigt många besvikna”

Det var på måndagskvällen som Telia gick ut med information om att kanalerna riskerade försvinna. På Telias Facebooksida har ursinniga kunder hört av sig och framför allt kritiserat bolaget för en dålig framförhållning.

– Det är väldigt många besvikna kunder som har hört av sig. Det är naturligtvis jättetråkigt att våra kunder kommer i kläm på det här sättet, säger Krohn.

Tycker ni att ersättningskanalerna är en rimlig kompensation för kunderna?

– Vi hoppas att man gör det men det kommer säkert finnas kunder som inte tycker det. Vi hoppas att de tar sig tid att lära känna de nya kanalerna, säger Iréne Krohn.

På hemsidan skriver Telia att kunder från och med i dag har möjlighet att säga upp tjänsten utan uppsägningstid.

SBS Discovery menar att Telia inte värderat utbudet tillräckligt högt medan Telia anser att SBS Discovery erbjudit ett för dyrt paket i förhållande till kanalernas tittarsiffror.

Dan Panas är presschef på SBS Discovery.

– Jag ser att man erbjuder sina kunder kanalerna Fox och National geographic och det är kanaler som under det första kvartalet i år motsvarar en procent av det totala tv-tittandet i Sverige. De är tillsammans ungefär lika stora som Discovery channel. Om det blir aktuellt med ersättningskanalerna är det upp till Telias kunder att avgöra om det är ett generöst erbjudande, säger han.

Likt Telias Iréne Krohn kan han inte ge något definitivt besked om bolagen kommer nå en lösning före midnatt.

– Efter midnatt finns våra kanaler tillgängliga hos alla övriga distributörer i Sverige. Jag ser ingen anledning till att Telia inte ska vara en av dem. Här står vår dörr fortfarande öppen, säger Dan Panas.

ARTIKELN HANDLAR OM