Jesper Parnevik: ”Tänk om man förlorar henne”

NÖJE

Berättar om rädslan efter Mias misstänkta hjärnblödning

1 av 8

Mitt under inspelningen av första säsongen av ”Parneviks” fick Mia åka in till akuten. Hon blev förlamad i halva ansiktet och läkarna sa att det kunde vara slutet.

I ”Framgångspodden” berättar Jesper om chocken.

– Shit, tänk om man förlorar henne. Hur livet bara på en sekund kan förändras så snabbt, säger han.

I tisdags hade säsong två av ”Parneviks” premiär på TV3. Under inspelningen kämpade familjen med en stor sorg. Sonen Phoenix bästa vän försvann till havs, men återfanns aldrig. Tidigare samma år förlorade dessutom döttrarna Philippa och Penny båda nära vänner.

Inspelningen av första säsongen var inte heller smärtfri. Då fick Mia Parnevik åka in akut till sjukhus med kraftig huvudvärk och förlorad känsel i halva ansiktet.

Nu berättar Jesper Parnevik om chocken.

– Det var skumt. Hon brukar aldrig klaga när hon mår dåligt eller om något gör ont, så jag märkte på en gång att det var på riktigt när hon ringde på telefonen och grät och sa att jag måste skjutsa henne till akuten, säger han i det senaste avsnittet av ”Framgångspodden".

Trodde det kunde vara slutet

När Mia och Jesper kom in till sjukhuset fick de ett oroväckande besked.

– Det var väldigt läskigt. Alla signaler riktades mot att det var en hjärnpropp, säger Jesper i podden.

– Läkaren kom in ganska snabbt och sa att antingen har proppen hamnat där eller, om den spricker, så är det över.

Mia fick tillbringa många timmar på sjukhuset. I podden berättar Jesper hur tankarna gick i väntan på besked.

– Shit, tänk om man förlorar henne. Hur livet bara på en sekund kan förändras så snabbt. Den är lite obehaglig den känslan, säger han.

– För självklart gick de tankarna, att nu ska jag vara själv med ungarna här. Hjärnan spinner iväg väldigt snabbt och det var inte kul.

Till slut fick Mia åka hem. Läkarna hittade inget fel.

Singlade slant om sin fru

Jesper och Mia träffades för nästan 30 år sedan och har varit gifta i mer än 20 år. De träffades i Florida, när Jesper precis hade blivit golfproffs och Mia var barnflicka.

Jesper och hans kompis var på en bar och fick syn på två tjejer som de ville prata med. Men ingen ville egentligen ta kontakt med Mia – det var hennes kompis de var intresserade av.

– Båda han och jag ville ha hennes kompis så vi singlade slant och jag torskade och fick Mia. Vilket är den bästa förlusten jag har haft här i livet, säger Jesper Parnevik i podden.

– Vi pratade hela kvällen, träffades någon gång senare i veckan och sen var vi i princip ihop.