Därför lämnade Sigrid Bergåkra ”Farmen VIP”

avMathilde Albinsson

NÖJE

Sigrid Bergåkra valde att lämna Farmen VIP i måndagens avsnitt.

Nu berättar hon vad som egentligen låg bakom det plötsliga beslutet.

– Det var det ultimata sättet att trakassera mig på, säger hon till Nöjesbladet.

I måndagens avsnitt av ”Farmen VIP” beslutade sig Sigrid Bergåkra plötsligt för att lämna tävlingen. Programledaren Paolo Roberto meddelade att den populära hästbonden åkte hem på grund av personliga skäl.

Men någon närmare förklaring gavs inte.

Nu berättar Sigrid Bergåkra vad som egentligen hände. Någon hade lämnat in en orosanmälan till socialen, där man påstod att Sigrid Bergåkra åkt till Sydafrika för att medverka i en flera månaders lång tv-inspelning.

– Det var någon som farit fram med osanning. Att anmäla någon till Länsstyrelsen, Socialen, Miljökontoret eller till olika instanser, det kan man faktiskt göra för att trakassera någon. Och det var det som hände mig. Det lät som att jag, som är ensamstående mamma, hade stuckit till Sydafrika och lämnat barnen vind för våg för att sköta sig själva. Det lät som att de bodde ensamma här uppe på ett berg utan mat och vatten.

”Det ultimata sättet att trakassera mig på”

Det var Sigrids döttrar själva som ringde till produktionen och berättade om orosanmälan.

– Jag ville såklart så fort som möjligt hem till barnen. Med facit i hand så fick ju den personen som ville trakassera mig lite rätt eftersom det väl var meningen att jag skulle bli skrämd. Det var synd, men vi behövde krama på varandra och vara med varandra. De i produktionen var så himla fina, förstående och gulliga på alla sätt och vis.

Hon minns samtalet med obehag.

– Jag kände mig väldigt orolig och kränkt och det gjorde ju barnen också. Vi har i alla år haft en bra struktur och ett bra upplägg, i och med att vi är vana vid att vara ute och tävla och vara borta från varandra i perioder. Nu var man mitt uppe i ”Farmen” och fokuserad på det, så det här var väl det ultimata sättet att trakassera mig på – att hitta den där ömma punkten som får mig ur balans.

Sigrid Bergåkra säger att hon vet vem som låg bakom orosanmälan och uppfattade den som ett sätt att komma åt henne. Att höra sitt namn förknippas med skvaller efter sin medverkan i ”Bonde söker fru” är hon inte allt för bekymrad över. Däremot upplever hon ett hårdare klimat i samhället, där normen är att leva i par.

Vill hjälpa andra

– Jag vet att det var riktat mot mig. Hundra procent. Det hade ingenting med barnen att göra och det fanns ingen relevans alls. Det är skönt, men det är fruktansvärt att man som ensam mamma faktiskt är lite mer sårbar i samhället när man inte har en sambo eller man. Det retar mig att det är så! Jag tycker nog att jag har fått kämpa som tusan för att få min egen respekt.

1 av 2 | Foto: TV4
Sigrid Bergåkra.

Hon fortsätter:

– Och så känns det ganska vanligt att man numera trakasserar varandra via att anmäla till olika instanser för att istället, som förr i tiden, knacka på hos någon och ta en verbal fight där man sa vad man tyckte. Nu går man bakom ryggen och håller på att smussla. Förstå vad mycket pengar det kostar staten.

Hon grubblade länge på om hon skulle berätta den faktiska orsaken till uttåget i ”Farmen VIP”.

– Alla som har barn och familjer går någon gång igenom relationstrassel, så jag tänkte att jag säger som det är bara. Jag kanske kan hjälpa någon annan. Och så vill jag försöka höja en tanke hos de som är sugna på att hålla på och anmäla andra att kanske tänka ett varv till. Ta det med den det berör, så slipper vi kasta bort statens pengar också.

”Det är vi mot världen”

Anmälan lades ner. I dag har Sigrid Bergåkra med familj hämtat sig från den obehagliga upplevelsen.

– De gick inte vidare för det hade inte någon som helst substans. I dag är det absolut inga problem. Barnen mådde bra när jag kom hem och vi har kört på som vanligt. Vi har det otroligt bra. Vi är väldigt nära varandra, jag och min döttrar samt resterande familj, så den kärnan är omöjlig att bryta loss. Det är vi mot världen.

Här är alla vinnare av ”Farmen” – känner du igen dem? 00:34
ARTIKELN HANDLAR OM

Farmen VIP