Tim ”Avicii” Bergling död

Här hyllas Avicii på sin gamla skola

”Vi är stolta över att ha haft honom som elev”

Av: 

Linn Elmervik

NÖJE

Avicii hedrades på sin före detta gymnasieskola.

I går hölls en minnesstund för Tim Bergling på Östra Real i Stockholm.

– Han var en gullig kille med kepsen bak och fram redan då, säger hans estetlärare Marja-Liisa Piirimets Ingler som bjöd på ett känslosamt tal.

Tim ”Avicii” Bergling tog studenten från Östra Real 2008. Tio år senare fick lärare och elever ta del av den sorgliga nyheten om hans död.

Under måndagen hedrades världsstjärnan på sin tidigare skola med en minnesstund, anordnad av elevkåren. Ett stort antal ungdomar samlades på skolgården för en tyst minut och Marja-Liisa Piirimets Ingler, som var hans lärare i estetisk verksamhet, höll ett känslosamt tal.

I talet berättade hon att artisten hade låg närvaro på hennes lektioner, men att hon golvades av hans talang när han tog med sig sin utrustning till skolan och visade vad han kunde.

”En ödmjuk elev”

– Han lyfte housemusiken en dimension redan då. Jag sa “du har verkat estetiskt men inte på mina lektioner. Det du har gjort, Tim, är helt otroligt. Självklart ska du ha MVG”. Och det fick han, sa hon.

För Nöjesbladet delar Marja-Liisa med sig av sin bild av en 18-årig Tim.

– Han var en jättetrevlig och ödmjuk elev och ingen som framhävde sig själv på något vis. Gullig kille med kepsen bak och fram redan då. Och det jag märkte var att han var otroligt envis och driven, säger hon.

Visade upp sin talang

Hans framgångar i dj-världen tog fart redan under gymnasietiden.

– Det var många lektioner när han inte var närvarande och jag frågade hans kompisar var Tim var någonstans. ”Han var i Australien och dj:ade”, sa de. Och jag trodde inte på dem, säger Marja-Liisa Piirimets Ingler.

En månad innan det var dags att sätta betyg insåg Marja-Liisa att hon inte hade tillräckligt med underlag för att bedöma Tim. Då tog han med sig sin utrustning till skolan för att visa han kunde.

Fick MVG

Resultatet blev högsta betyg i estetisk verksamhet.

– Jag tyckte han var värd ett MVG. Och det var ju skönt, det hade varit pinsamt om han hade fått IG, säger Marja-Liisa.

Den tidigare eleven Tim Berglings framgångssaga har levt kvar på skolan.

– Han har inspirerat jättemånga på Östra Real. Jättemånga elever ville läsa estetisk verksamhet för de tänkte att de kunde bli som Avicii. Vi är stolta över att ha haft honom som elev.

Nyheten om hans död i fredags kom som en chock för Marja-Liisa.

– Det är så sorgligt så jag vet inte vad jag ska säga. Det var alldeles, alldeles för tidigt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Cervera – beställ här!

Nordic Nest

Publisert:

LÄS VIDARE

Familjen om Tim Berglings död

ÄMNEN I ARTIKELN

Tim ”Avicii” Bergling död

”Avicii” Tim Bergling

Stockholm