Det bästa från modeveckan i Paris

NÖJE

Nu är den månadslånga modecirkusen som drar igång två gånger om året nästan slut. Men innan vi säger adjö till modeveckorna för denna gång så är det Paris tur att presentera sina kollektioner inför hösten och vintern 2015/16. Bläddra och njut av våra favoriter från visningarna i Paris!

Foto: Stella McCartney AW15
1 av 10

Céline AW 2015

– Det sägs inom modevärlden att Phoebe Philo vet precis vad kvinnor vill ha, och hon har onekligen hittat rätt även denna säsong. Hon presenterade vad vi kommit att vänta oss från Céline, minimalistiska stickningar i långa längder och enkla lager, perfekt! Detta blandades med inslag av päls, djurmönster och en fantastiskt texturerad kreationer med fjädrar, självklart matchad med en till typisk Céline touch - ett par slip-on sneakers, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 10

Stella McCartney AW 2015

– Hon har gjort det igen! Stella har skapat en fantastisk kollektion med vackert minimalistiska lager. Klänningar över byxor, löst skräddade kostymer, markerade midjor och mjuka asymmetriska skärningar. För att inte tala om de stickade plaggen. Jag skulle bli glad åt precis vad som helst från höstens kollektion, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 8

Givenchy AW 2015

– En av favoritvisningarna från Paris varje säsong är Givenchy med Ricardo Tisci i spetsen. Till hösten visade designern en kollektion i härligt lyxiga material och dova färger som gick från svart och midnattsblått till nyanser av rött. Sammet, skinn och spets sågs i vackra lager med en stark viktoriansk känsla. Visningens stora snackis? Juvelerna som smyckade modellernas ansikten - utsökt, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 10

Christian Dior AW 2015

– Raf Simons presenterade en Dior-kollektion till hösten som visade en spännande skiftning i det vi är vana att se från modehuset. Den vackra, mjuka och feminina sidan fick ta ett steg åt sidan. Höstens silhuetter var enkla, ofta mer maskulint influerade än tidigare och med en stark attitydkänsla. Det var inga söta blommor på catwalken, istället latexboots som var så höga att vi aldrig såg dess slut och som antydde om en underliggande erotisk ton, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 10

Lanvin AW 2015

– Vilken fantastisk kollektion! Alber Elbaz bjöd på en underbart gammaldags elegans med inslag från sina nordafrikanska rötter. Mjukt plisserade kjolar, ridstövlar, knutna skärp, fransade tofsar... ja det var ingen brist på fransar som gav textur till de avslappnade lagren. Inget var för hårt, perfekt eller strukturerat, det var en avslappnad men härligt lyxig kollektion, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 10

Balmain AW 2015

– Det en tvådelad kollekion till hösten från Balmain. Klänningarna som så ofta blivit märkets stora hit är i vanlig turordning de starkaste plaggen i kollektionen. Men en stor del består av plisserade palazzobyxor med mycket volym. Det hela ser lite tungt ut och när man lyckas få en modell att se otymplig ut på catwalken så är det svårt för oss dödliga att ta till oss samma look, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 10

Rochas AW 2015

– De skiraste materialen blandades med mer strukturerade ullplagg och inslag av päls. Det gav den vackra kollektionen ett snyggt djup och helheten var feminin, elegant med en vass edge. Supersnyggt, säger moderedaktör Beatrice  Trodden.

1 av 9

Dries Van Noten AW 2015

– Van Noten presenterade en kollektion där det vardagliga och praktiska blev dressat och lyxigt och det ståtligt eleganta fick i sin tur en avslappnad känsla. Han blandade snyggt militära influenser så som khakimaterial med guldbrokad och östasiatiska referenser. Det var en fantastisk kollektion och jag älskar den perfekt avslappnade och coola elegansen som han gav sin kvinna, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

Foto: AP, Splash, Getty

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode