Brolle tillbaka i folkparken

Uppdaterad 2015-03-16 | Publicerad 2015-03-09

Artisten: ”Det är en historisk plats”

I parkerna har han upplevt både barndomsidyll och tonårsfyllor.

Snart ger sig Brolle ut på sin fjärde folkparksturné – och får sällskap av Nanne Grönvall och The Boppers.

– Jag känner mig hemma i den miljön, säger artisten.

Kjell "Brolle” Wallmark, 33 gjorde sitt första besök i en svensk folkpark som mycket liten. De första åren följde han med familjen till Björknäsparken utanför Boden för att åka karusell, äta  sockervadd och spela minigolf. Som tonåring plankade han in för att uppleva sina första fyllor.

– Det är nostalgi, jag känner mig hemma i den miljön. Det är en historisk plats och det smittar av sig på publiken. Nu får jag uppleva miljön från ett annat håll – från scenen, säger Brolle på telefon från USA där han befinner sig för att skriva på ett nytt album.

”Det vibrerar”

Som vuxen älskar han fortfarande parkerna – så pass mycket att han i sommar ger sig ut på sin fjärde folkparksturné. Den här gången tillsammans med Nanne Grönvall och The Boppers.

– Det ska vara den största rock n  roll-showen som rullar runt i Sverige. Det är som en festival som kommer till parken, det vibrerar, säger han.

Turnén, som går under namnet ”Rock n roll on tour” har premiär i Uppsala den 27 juni. Men vid sidan av scenen blir det inget vilt rockliv för Brolle.

Tar med familjen

– Jag har familjen och barn med mig och vi åker husbil. Hunden är också med, och det är jag som kör. Men det är rock n roll på sitt sätt. Det passar mig väldigt bra.

Förra året fanns även Brolles mamma och pappa med på turnén – pappan var ansvarig för att köra turnésällskapets Cadillac Om de följer med även i år är än så länge oklart.

– Det börjar bli lite äldre och tröttare, men Cadillacen finns kvar. De är självklart välkomna om de vill, säger Brolle.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln