Gratiskonsert när musikproducenten hyllas

NÖJE

Denniz Pop Awards delas ut - Panda da Panda spelar

1 av 3 | Foto: Foto: MATS STRAND
Den avlidne hitproducenten Denniz Pop.

Nio av världens mest framgångsrika musikproducenter sitter i juryn.

Panda da Panda, Nadia Nair och Salvatore Ganacci står på scenen.

Under torsdagen delas musikpriset till minne av Dag ”Denniz Pop” Volle ut för andra gången. Samtidigt öppnas dörrarna till Berns Salonger i Stockholm för en gratis konsert till den svenska musikproducentens minne.

Denniz Pop Award delades ut första gången förra året och går till nya artister och musikproducenter i form av stipendier på 10 000 dollar.

– Hans visioner förändrade hela Sveriges musikvärld. EWtt sånt här pris gör att man inte glömmer ”Dagges” gärning, för det är lätt och så tror alla om tio år att det var Avicii eller nåt, säger Jörgen Elofsson.

Han sitter i juryn tillsammans med åtta andra av världens största musikproducenter, Andreas Carlsson, Max Martin, Jacob Schulze, Rami, John Amatiello, David Kreuger, Per Magnusson och Kristian Lundin.

– Jag vill bli berörd, höra en talang och känna att det finns någon form av originalitet, ett eget språk. Det ska kännas ärligt och med en kommersiell edge, det är ju det vi jobbar med, säger Elofsson.

Alla i juryn ingick också i kretsen kring Denniz Pop”.

– Det är ju lite svårt att samla det här gänget. Folk är runt hela världen, så mycket sker mejlvägen. Men när vi träffas i olika konstellationer så pratar vi hela tiden om vad man hört, säger Elofsson.