5 vanliga frågor om hudvård

Varför är serum bra? Varför får vissa akne? Hitta svaren här!

Skönhetsredaktören ger dig svar på 5 vanliga frågor om hudvård. Smarta  tips på produkter hittar du i bildspelet och i shoppingtipset nedan.

1 Varför är serum bra?
För att serum är effektivare än krämer. En ansiktskräm vårdar och skyddar på hudytan; ett serum består av mindre molekyler som tränger djupare ner i huden och bygger upp och reparerar den inifrån.
2 När är det lagom att börja med ögonkräm?
Det är individuellt, men eftersom det är enklare att förebygga än att reparera är det klokt att börja runt 25-årsåldern. Använd inte ansiktskräm runt ögonen, den är för tung och kan ge upphov till påsar och milier.
3 Varför drabbas en del av acne medan andra slipper?
Acne orsakas av en obalans mellan hormoner, hudbakterier och talgkörtlarnas fettproduktion. Acne är till viss del ärftligt, men har ingenting att göra med bristande hygien.
4 Hur blir jag av med bruna fläcka på huden?
Det finns flera effektiva salongsbehandlingar som jämnar ut hudtonen. Men även behandlingar för hemmabruk ger bra resultat, även om du måste ha lite tålamod.
 

5 Vad innebär det att vara yttor?
Har du fet eller blandhy och använder uttorkande produkter kan det översta hudlagret kännas torrt och stramt samtidigt som huden är blank och glansig. Lösningen är mildare produkter, peeling ett par gånger i veckan och mängder med fukt.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN