Avicii talar ut om sammanbrottet

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Svarade på fansens frågor

1 av 3 | Foto: OPERERADESTim ”Avicii” Bergling har tampats med svåra hälsoproblem. I september ställde han in hela sin världsturné.

Tim ”Avicii” Berglings livsstil har lett till kraftiga hälsoproblem.

Efter operationen i våras lyckades han aldrig återhämta sig – och tvingades nyligen ställa in sin turné.

— Det kändes precis som om jag skulle gå in i väggen, säger han i en frågestund.

Tim ”Avicii” Bergling släppte nyligen en låt med legendaren Robbie Williams. En låt som förflyttar honom ännu längre från det traditionella EDM-soundet. Men trots nya låten är det Berglings hälsa många fans diskuterar på nätet.

Avbröt turnén

I början på september avbröt Avicii plötsligt allt turnerande. En talesperson berättade att han vilade upp sig i Stockholm då han inte återhämtat sig ordentligt efter den gallblås- och blindtarmsoperation han genomgick i mars. Det är med den bakgrunden Avicii kom fram ur mörkret och anordnade en frågestund på Twitter under söndagen.   

Hur står det till med hälsan?

— Jag mår bra. Behövde bara ta lite ledigt. Jag repade mig aldrig från min operation i mars. Jag tog ledigt på min doktors rekommendation. Mitt management bad mig titta noga på hur jag lever mitt liv och hjälpte mig att inse att det inte funkade. De senaste månaderna har jag känt mig enormt sliten från de senaste fem årens turnerande. Det kändes precis som om jag skulle gå in i väggen om jag inte direkt stannade upp. Så det är det jag gör nu. Jag tar en längre paus för att bygga upp min styrka.

Inte bara hälsa

Det var inte bara Aviciis hälsa som diskuterades under hashtagen #aviciiansvwers. Även favoritlåtar, välgörenhet och nästa albumet togs upp.

Donerar du till välgörenhet?

— Jag är extremt involverad i välgörenhet. Jag är välsignad att vara i en position som gör det möjligt att hjälpa folk som inte har det så bra. Min manager Ash och jag har startat organisationen House For Hunger.

Vilken är din favoritlåt?

— Min favoritlåt är ”California Dreaming” med The Beach Boys. När det gäller min egen musik står alltid ”Levels” mig nära.

Hur många låtar är det på nya albumet?
— Jag har inte bestämt det ännu. Jag börjar med många låtar för att därefter välja ut de som jag verkligen, verkligen gillar. Till albumet True började jag med 30 låtar. Till mitt nya album har jag hela 80 låtar att välja mellan. Att välja ut låtar är den svåraste delen. För på något sätt gillar jag alla låtar.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN