Här njuter stjärnorna i vinter

NÖJE

Rik, berömd och höstruggig? För den som har råd finns mängder av mysiga gömställen jorden runt. Vi vet var kändisarna laddar ­batterierna i vinter.

Foto: Jennifer Lopez är bara en av många stjärnor som värmer sin vintersjäl på Las Ventanas i Mexiko.

MEXIKANSKT SUPERSPA

Las Ventanas, Los Cabos, Mexiko

Hollywooddivan Jennifer Lopez tar ofta med sin familj på mysig vintersemester på mexikanska anläggningen Las Ventanas i Los Cabos. Där blir de garanterat uppvärmda och avslappnade, ­anläggningen är nämligen känd för sin superexklusiva spa-­avdelning. De 71 specialdesignade sviterna ser helt olika ut och det är inte helt otroligt att J-Lo stöter på några kändiskollegor när hon vilar ut här. Till Los Cabos reser bland andra Charlize Theron, Adam Sandler, Fergie, Arnold Schwarzenegger, Brad Pitt och Angelina Jolie rätt ofta.

Foto: Här semesterar gärna Prins William och hertiginnan av Cambridge

KARIBISKT MINIPARADIS

Mustique, Grenadinerna, Saint Vincent och ­Grenadinerna/Grenada

Söder om den karibiska vulkanön S:t Vincent ligger Grenadinerna, en tropisk skärgård som består av ett sextiotal större och mindre öar. Mitt i den här övärlden ligger kändismagneten med det lockande namnet Mustique. Den pyttelilla ön har varit ett tillhåll för framför allt brittisk överklass och kändiselit sedan sextiotalet. Här finns numera ett hundratal lyxvillor, drygt sextio av dem är privatägda. Prins Andrew har tagit över mamma Margarets lyxiga kåk på ön. Prins William och Kate laddar också ofta vinterbatterierna här på ön och hyr då gärna den anrika Villa Hibiscus. Mick Jagger, David Bowie och Tommy Hilfiger har egna hus här och Villa Alumbrera, med sina fem sovrum, swimmingpool, lusthus och egen tennisbana, ägs faktiskt av den svenska olje- och gruvfamiljen Lundin. Av öns två hotell är The Cotton House en favorit bland många kändisar, som ännu inte har lagt vantarna på någon av de få kåkarna som då och då läggs ut till försäljning, för astronomiska summor.

Foto: Beyoncé kombinerar sol och sång på The Setai i Miami.

MUSIKALISKT LYXHOTELL

The Setai, South Beach, USA

När Beyoncé behöver lite extra sol åker hon gärna till South Beach i Miami. Där checkar hon in på The Setai, ett supermodernt lyxhotell som, förutom all lyx som en femstjärnejunkie kan önska, också rymmer en stor ­inspelningsstudio designad av Lenny Kravitz. Förutom Beyoncé har Timbaland och Mary J. Blige spelat in låtar här. Setai är ett populärt tillhåll för bland andra Gisele Bündchen och hennes Tom Brady. Bono gillar också att hänga här under vintrarna.

Foto: Banyan Tree Mayakoba är en av Mexikos lyxigaste resorter. Här kan man hyra en egen villa på stranden och kanske springa på stammisen Kim Kardashian West.

MEXIKOS RIVIERA

Playa del Carmen, Banyan Tree Mayakoba, Mexiko

De som har varit här fler än en gång, däribland Kim Kardashian West, Avril Lavigne, Kate Moss och Kate Hudson, kallar rätt och slätt stället för Playa. Men det heter alltså Playa del Carmen och ligger på Mexikos Maya Riviera söder om Cancún. Anläggningen Banyan Tree Mayakoba slog upp portarna 2009 och är en av landets allra lyxigaste resorter. En avskild oas med PGA-golfbanor, villor i alla storlekar, ohyggligt vacker arkitektur och serviceminded personal vart du än går. Just möjligheten att hyra en egen villa på stranden, eller kanske ett eget hus med pool, har gjort stället extra poppis i kändiskretsar. Men hit reser också en hel del ”vanligt folk” eftersom priserna på lyxig mat och exklusivt boende i Mexiko fortfarande är relativt rimliga jämfört med många andra platser i världen.

Foto: Catherine Zeta-Jones och Michael Douglas glider gärna ner för pisterna i Banff.

ANRIK SKIDLÄGGNING

Fairmont Banff Springs, Banff, Kanada

Hotellet Fairmont Banff Springs i Kanada är inte bara skidorten Banffs flottaste, den anrika anläggningen ligger dessutom mitt i den nationalpark som står på Unescos värdsarvslista. Kändisarna som åker hit och myser väljer ofta presidentsviten, en nätt våning som bland annat rymmer ett eget bibliotek, ett stort vardagsrum med öppen spis och flygel – och en privat glashiss som går från lobbyn ända upp i sviten. Stjärnor som trivs här är bland annat Catherine Zeta-Jones, Michael Douglas, Alec Baldwin, Glenn Close, Marcia Gay ­Harden, Tim Robbins, Susan ­Sarandon och Alicia Silverstone.

COPPOLAS KARIBIEN

Turtle Inn, Placencia, Belize

Subtropiska Belize ligger inklämt mellan Mexiko och Guatemala och har en lång och på sina håll alldeles betagande vacker strandremsa. Francis Ford Coppola blev så förtjust i den karibiska staten när han spelade in kultrullen ”Apocalypse now” här att han senare lät bygga en egendesignad liten lustgård på halvön Placencia.

Stället heter Turtle Inn och ligger helt för sig själv, alldeles intill stranden. Här kan man hyra en av anläggningens 18 superlyxiga bungalows vid havet, äta gott, sola i fred och spana in både kändisar och vanligt folk. Sofia Coppola och hennes bror Roman gästar ofta pappas ställe. Reese Witherspoon spenderade sin smek­månad med Jim Toth här efter bröllopet 2011. 

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode