Här blir Di Leva en vapenhandlare

Av: Rebecca Haimi

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 8

NÖJE

Från rökelse till rökare.

Här förvandlas Thomas Di Leva till våldsbejakande ­vapenhandlare.

– När man skjuter ett skott känns det fruktansvärt hemskt, säger han.

I vanliga fall utstrålar ­Thomas Di Leva, 51, sinnesfrid och fred.

I TV4:s serie ”Torpederna” dyker han upp som ­vapenhandlaren Valle.

Valle välkomnar skådisarna Torkel Petersson och Leo Razzak med en joint i munnen, och prackar på dem en Kalasjnikov och k-pist.

– Det var Felix Herngren som ringde och sa att han ­ville att jag skulle spela ­rollen, för att det är tvärt­emot hur folk är vana att se mig, säger Thomas Di Leva.

”Kände inte igen mig”

Förlagan till rollen är någon slags Christer Pettersson-typ.

– När de skannade in ­filmen var det någon som ­frågade om Thomas Di Leva inte skulle vara med. De ­kände inte igen mig. Det var jättekul. Mycket roligare än jag trodde att det skulle vara, säger han.

”Känns fruktansvärt”

Inför rollen fick Di Leva vapenträna. Hans enda ­­vapenkontakt hade dittills varit lerduveskyttet under Lasse Berghagens dag i ”Så mycket bättre”.

– Jag provsköt AK-47:or och Kalasjnikovs för att kunna hantera dem på ett naturligt sätt. Men när man skjuter ett skott känns det fruktansvärt hemskt, säger han.

Thomas Di Leva gjorde det ändå, för att rollen krävde det.

Han fick också rucka på principen som militant icke­rökare.

– Det var bara en filmjoint. Rekvisita. Men jag varken ­röker eller dricker. Om ­någon röker en cigarett kan jag inte ens vara i samma rum. När jag sa till min fru att jag skulle göra det så sa hon, ”måste du? Du gör ju inte sånt”. Hon var nog orolig för hur jag skulle reagera.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN