”Jag använder det billigaste schampot”

NÖJE

Supersnygga modellen Bar Refaeli om kärleken, skönhet och sin modellkarriär

1 av 3 | Foto: Bar Refaeli, 23, startade sin modellkarriär redan som baby.

Hon har varit på omslaget till Sports Illustrated och dejtar Leonardo DiCaprio. Sofis mode har träffat Bar Refaeli.

Som modell fi nns det två jobb som bevisar att man nått den absoluta toppen. Det ena är att bli vald till en av under klädesmärket Victoria’s Secrets talespersoner – så kallade änglar – och det andra är att pryda omslaget på herrtidningen Sports Illustrateds årliga bikininummer som når över 66 miljoner läsare.

I år gick den sistnämnda äran till den israeliskamodellen Bar Refaeli, 23. Sofis mode träffade henne under modeveckan i New York.

Hur var det att pryda omslaget för Sports Illustrated?

– Det var helt fantastiskt, tidningen är en sådan ikon. Det har varit mitt absoluta mål sedan jag började jobba som modell.

Startade som baby

Men trots den nyvunna berömmelsen är Bar Refaeli långt ifrån en nykomling i branschen. Redan 8 månader gammal sattes hon i arbete för olika reklamfilmer av sin mamma, som också är modell.

– Jag var världens gladaste unge så fort någon satte en kamera framför mig, berättade modellen när hon gästade David Letterman i våras.

Efter en kort paus från kameran – Bar Refaeli var under en period tvungen att bära tandställning – återvände hon till modelljobbet. Att hon så småningom blev tillsammans med den ökände modelldejtaren Leonardo DiCaprio, vars tidigare flickvän var supermodellen Gisele Bündchen, blev inte direkt ett hinder för hennes karriär.

Gifte sig som 18-åring

Som 18-åring gjorde Bar stor skandal genom att gifta sig med en vän till familjen, enbart för att slippa undan sin militärtjänstgöring. I Israel är värnplikten obligatorisk för både kvinnor och män, kristna och muslimer undantagna. Gifta kvinnor och handikappade är dock befriade från militärtjänstgöringen.

Paret skilde sig kort efter ceremonin. Till taget ledde till massiv kritik i Israel, inte minst då Bar Refaeli i en intervju uppgavs ha sagt: ”Varför ska jag behöva dö för mitt land när jag kan bo i New York?”

I efterhand stämde hon tidningen för förtal.

Älskar mat

Som baddräktsmodell är Bar Refaeli kurvigare än många catwalkmodeller, och hon tycker själv att hon står för ett sundare skönhetsideal.

– Jag älskar mat och försöker äta hälsosamt och träna regelbundet. Men mitt bästa skönhetstrick är att sova mycket. Det är det absolut viktigaste för att jag ska känna mig vacker, säger hon till Sofis mode.

Hon har även avslöjat att branschen gillar hennes former.

– De sa åt mig att jag absolut inte fick gå ner i vikt före plåtningen för Sports Illustrated. När vi fotade ville de att jag skulle äta hamburgare och dessert, berättar hon i en intervju med Ellen DeGeneres.

Ansikte för Chanel

Även de stora designerna har börjat uppmärksamma den vackra israeliskan.

Hon är just nu ansikte för Chanels makeup och medverkar i Tommy Hilfigers tv-show ”Ironic iconic America”.

Vad gillar du själv för typ av mode?

– Jag älskar Tommy Hilfiger eftersom hans design alltid sitter så snyggt på kroppen och är smickrande. I sommar vill jag ha massor av söta klänningar, kashmirtröjor och en snygg trenchcoat.

Ditt hår är alltid fantastiskt, vad är hemligheten?

– Tro det eller ej, men jag gör faktiskt ingenting med det. Jag använder det billigaste schampot jag kan hitta i Israel och tar med det överallt. Jag har turen att ha folk runt omkring mig som gör mig fantastisk snygg.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode