Klick!

18 efterfest-ögonblick från schlagern att minnas

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Torbjörn Ek avslöjar hur det går till på de vilda festerna

Hångel, champagne och groupies. Under sex veckor är Melodifestivalens efterfester Sveriges hetastepartyn. Klicks schlagerbloggare Torbjörn Ek har varit på 18 efterfester – den ena galnare än den andra.

Här avslöjar han om hur det går till på de vilda partajen.

Torbjörn Ek, schlagerbloggare.

SVT och skivbolagen vill gärna tona ner det vilda festandet, men jag skulle ljuga om jag inte erkänner att det kan gå vilt till. Efter tv-sändningen släpper alla spänningar och när skivbolagen beställer in champagne får artister och andra inblandade äntligen tillfälle att släppa loss. På efterfesten talar de ut och blir sams eller skäller ut och blir mindre sams. De får äntligen tillfälle att stjäla den där kyssen som trånats efter, eller inleda flirtar man aldrig kunnat tänka sig. Här röjs det på dansgolvet, eller så surar man efter dåliga resultat. Jag har exempelvis sett Carola ragga på dansgolvet. Fått sexuella inviter från låtskrivare. Varit med när en yrvaken Martin Rolinski försökt avstyra petting utanför hotellrumsdörren klockan 05.00 på morgonen. Jag har sett artister inleda kvällen med att dansa på borden och avsluta så knöktankade att de fått hjälpas till sina hotellrum.

Jag älskar att vara kvar ända till slutet, tidigt på morgonen efter kvällen före. För mig är just det hela grejen. Att få ta ett järn med Tess Merkel. Dansa loss i en bugg med Linda Bengtzing. Kära ner sig i Caracolorna eller bara berätta för Henrik von Zweigbergk hur vacker hans fru, skivbolagschefen Camilla Bjering, är. Jag har varit med när artisterna bokstavligen klättrat på väggarna, strippat, sprayat ner varandra med skumpa, mötts tätt intill på dansgolvet eller moonat för intet ont anande förbipasserande.

I mycket är Melodifestivalen som en Finlandskryssning (fast med jäkligt bra karaoke). Ombord på schlagerbubblan kan man ragga fritt. När man fått sig en Minttu för mycket får man hjälp till hytten så att man kan sova ruset av sig. Dagen efter väntar frukostbuffén och så fort man klivit iland är det mesta bortglömt – det som inte hamnat i min schlagerblogg, vill säga.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vita tänder i sommar? Köp tandblekning här – resultat på 30 minuter

Dentway

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Klick!