Nöje

Laddar i New York

Av: 

Per Bjurman

NÖJE

Här gör sig Sarah Dawn Finer redo för Melodifestivalen

”Våra icke-svenska sidor blomstrar i New York”, säger Sarah Dawn Finer som är på inspirationsresa i det stora äpplet med brorsan Rennie.
”Våra icke-svenska sidor blomstrar i New York”, säger Sarah Dawn Finer som är på inspirationsresa i det stora äpplet med brorsan Rennie.

NEW YORK. Bli inte förvånad om det gnistrar alldeles extra om Sarah Dawn Finer när hon kliver upp på scenen och börjar sjunga den storslagna ”Moving on” på lördag.

Hon har nämligen laddat upp i favoritstaden New York.

– Det här är min särskilda inspirationsstad, säger sångerskan när vi möter henne i vimlet på Manhattan.

Det finns olika sätt att ladda inför ett framträdande i Melodifestivalen.

Några tar till yoga, andra underkastar sig brutala gym-pass.

Sarah Dawn Finer, 27, tog med sig halvbrorsan, tillika koreografen Rennie Mirro, till New York.

– Det är verkligen min inspirationsstad, berättar hon över en frukost på ett stimmigt favoritcafé på Upper West Side.

New York-abstinens

– Utöver det fullständigt enorma utbudet av musik och teatrar och film finns det en sån intensiv energi och livskänsla. Jag kan sitta hemma i Sverige och ha riktig abstinens på grund av det.

– Dessutom har vi ju rötter här och våra icke-svenska sidor blomstrar i New York. Bara att komma ut från flygplatsen och höra sån som gapar ”you fucking asshole” i mobilen ... då känner jag mig hemma, ha ha.

Även det omnämnda utbudet kommer dock väl till pass under en dylik inspirationsresa.

– Jo, jag har sett flera shower och skickar hela tiden mobilbilder till Rennie på coola saker jag ser som kanske skulle gå att använda, berättar Sarah.

– Fast jag var tidigt väldigt tydlig med vad jag ville skriva och vad jag ville sjunga och vad jag ville göra på scenen.

En leende Rennie nickar bekräftande:

– Mitt jobb är inte så svårt. Sarah har sin vision klar, allt är redan färdigt när jag börjar jobba. Sen måste jag visserligen koordinera med SVT, men grundidéerna behöver jag inte fundera över.

”Mer storslagen låt”

Visionen han talar om bygger på ett mer dramatiskt anslag den här gången.

– Ja, säger Sarah, första gången jag var med i Melodifestivalen var jag ju ett nytt ansikte för de flesta tittare och hela framträdandet gick ut på att presentera mig och sången så rent och tydligt som möjligt.

– Nu tar vi ett kliv i en annan riktning. ”Moving on” är en betydligt mer storslagen låt. Gigantisk. Eftersom tempot är lågt kanske den ändå kommer att kallas ballad, men jag ser den snarast som en symfonisk rocklåt.

– Och framträdande blir därefter. Färgstarkt. Det kommer att vara fler än jag på scenen och det blir dans, det tycker jag är jäkligt skoj.

Det här är Sarah:

Namn: Sarah Dawn Finer. Ålder: 27 år. Bor: Stockholm. Familj: Mamma, Pappa, bror Rennie, syster Zoie. Inkomst: 10 285 kronor (taxeringsår 2008). Aktuell: Tävlar i den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen i Malmö på lördag.

De tävlar på lördag

Agnes ”Love Love Love” Star Pilots ”Higher” Susanne Alvengren ”Du är älskad där du går” Anna Sahlene & Maria Haukaas Storeng ”Killing me tenderly” Thorleifs ”Sweet kissin’ in the moonlight” Sarah Dawn Finer ”Moving on” Next 3 ”Esta noche” Malena Ernman ”La viox”

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd – handla SPF, munskydd och allt du behöver i sommar här.

MEDS

Läs ALLT om Melodifestivalen 2009 här
Publisert: