”Han är mycket bra på att kyssas”

avKlas Granström

Lady GaGa om att jobba med Alexander Skarsgård

1 av 3 | Foto: Herman Dahlgren

ÖSTERSUND. På ett knappt år har Lady GaGa gått från att uppträda på undergroundklubbar i New York till att bli en av världens största popstjärnor.

Som draghjälp mot toppen har hon haft en rad svenskar – nu senast vår egna

supervampyr, Alexander Skarsgård.

– Om jag skulle träffa Alexander här skulle jag pussa honom, säger Lady GaGa till Nöjesbladet.

I kväll spelar Lady GaGa, 23, på Gröna Lund i Stockholm, men redan i natt stod hon på scenen under Storsjöyran i Östersund.

Nöjesbladet var på plats och träffade stjärnan som på rekordkort tid gjort raketkarriär och kallas för ”den nya Madonna”.

Men trots att Lady GaGa redan innan solokarriären satte fart hade skrivit hits åt artister som New Kids On The Block, Britney Spears och Pussycat Dolls så är hon mer omtalad för sina udda modeinfall och klänningar i plåt, än för sina uppenbara talang för hitsnickrande.

– Jag märker ju att det är så. Men jag har samtidigt en fantastisk intuition för vad media vill skriva om, så jag leder dem ofta dit. Sen har jag bara varit med på den här nivån i knappt sju månader så jag tror att det kommer, sinom tid kommer jag få den uppskattning jag förtjänar, säger Lady GaGa.

Åkerlund och Skarsgård

Båda hennes superhits det här året – ”Just dance” och ”Poker-

face” har GaGa skrivit tillsammans med svenske stjärnproducenten RedOne.

Även i sin senaste video ”Paparazzi” så har hon fler svenskar till sin hjälp.

Den regisserades av Jonas Åkerlund och i huvudrollen som GaGas pojkvän finns Alexander Skarsgård, just nu mest känd för sin vampyrroll i amerikanska tv-serien ”True blood”.

”Paparazzi” inleds med att Skarsgård och GaGa (iförd endast underkläder) rumlar runt i sänghalmen och kysser varandra ömt.

– Han var mycket bra. Alexander var väldigt bra på att kyssas, säger Lady GaGa om det arbetet.

... så det var riktiga kyssar, inga ”filmkyssar”?

– Filmkyssar är riktiga kyssar. Jag vet inte hur andra personer gör men vi kysstes på riktigt.

Har ni blivit vänner efteråt?

– Vi träffades ett par gånger och han har hjälpt mig med min svenska, men jag har svårt att hitta tiden till att få nya vänner. Om jag skulle träffa Alexander här skulle jag bli jätteglad och krama och pussa honom, men eftersom jag är så upptagen, så vi har inte setts så mycket.

Hennes egen idé

Lady GaGa berättar att hon själv kläckte idén till videon – och Jonas Åkerlund var den enda regissören som gick igång på hennes idé fullt ut.

– Jag älskar Jonas, han tyckte min idé var konst och framtiden för popmusik. Många av de andra regissörerna jag skickade idén till fattade inte saker som rullstolen eller kläderna, säger GaGa och fortsätter:

– Det finns många regissörer som inte skulle kunnat göra den storyn rättvisa.