Cowell kan få 1,3 miljarder i Idol-lön

NÖJE

Anses vara oumbärlig

HOLLYWOOD. Det lönar sig att vara elak i tv. Fråga Simon Cowell. Domaren i American idol är på väg att bli branschens bäst betalde tv-profil med en årlig lön på närmare 1,3 miljarder kronor.

Foto: AP
Amerikanske Idol -jurymedlemen Cowell är inte känd för sin ömhet. Nu får han några miljoner nya skäl att med nöjd min såga Idol-aspiranterna med fotknölarna.

– Vi fick en order högt uppifrån om att betala honom det han begär, säger en uppgiftslämnare på tv-kanalen Fox till Daily Mirror. Går förhandlingarna igenom höjer Cowell sin lön med häpnadsväckande 900 miljoner kronor. Han gör det dessutom mitt under brinnande lågkonjunktur.

5,8 miljarder kronor

Källan uppger att Fox inte har något val. - Utan honom skulle serien bli en skugga av sitt forna jag. Och utan American idol är vi i trubbel. Fox drar varje år in 5,8 miljarder kronor från företag som vill göra

reklam för sina produkter i den tv-sända talangshowen. Nyligen säkrade kanalen Idol -värden Ryan Seacrests medverkan i tre år framåt. Det kostade bolaget 387 miljoner kronor. För Cowell fyller rekordkontraktet bara på hans redan sprängfyllda bankkonton.

Enbart i fjol drog han totalt in 567 miljoner kronor. Han rapporteras ha en samlad förmögenhet på 1,5 miljarder kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!