Charlotte Perrelli

Charlotte Perrelli: Fruktansvärt jobbig period

avJakob Meijer

Från ”Så mycket bättre” till Diggiloo-premiär.

Det är mycket nu för Charlotte Perrelli.

– Nu är det en fruktansvärt jobbig period, säger artisten till Nöjesbladet. 

Tv-inspelning, turné och boksläpp. Charlotte Perrelli, 43, är högaktuell i år, och det innebär också en hel del jobb.

– Att det är intensiva dagar kan man lugnt säga, säger Charlotte Perrelli, som just nu förbereder sig inför onsdagens turnépremiär av Diggiloo.

Nyligen avslutade hon en tio dagar lång inspelning av ”Så mycket bättre” på Gotland.

– ”Så mycket bättre” var väldigt, väldigt intensivt. De var långa dagar men de var också väldigt förstående och gulliga, säger hon om produktionen.

Efter inspelningen blev det några dagars semester i Spanien innan det var dags för slutrepetitionerna av Diggiloo.

– Nu är det en fruktansvärt jobbig period fram till onsdag. Men sen när allt rullar och sitter, då kan man slappna av. Då kan man börja njuta och ha roligt i stället.

1 av 3 | Foto: Jimmy Wixtröm
Charlotte med maken Anders Jensen.

Har du tid att hämta andan?

– Nu är det lite svårt att hinna andas. Får man en ledig stund över sitter man med sina texter eller fokuserar på vad man kan planera in för att förenkla och förbättra. Nu finns ingen ledig tid. Vi repeterar från tidig morgon till tio på kvällarna. Det är fullt ös. Men jag ser ljuset i tunneln, skrattar hon.

Fick barn under turnén

Det är sjunde gången som Charlotte Perrelli gör Diggiloo.

– Det är många nya artister i år. Inget går på rutin. Det är på gott och ont, för det blir en väldigt positiv energi när folk gör något för första gången. Alla tycker saker är väldigt roligt, det blir ingen slentrian, säger hon om årets turné.

Charlotte Perrelli tar med sig maken Anders Jensen och sina tre söner i sommar. Artisten avslöjade tidigare i juni att hon är gravid med sitt fjärde barn, parets andra gemensamma.

Hennes yngste son föddes i samband med just Diggiloo-turnén 2013.

– Då gigade jag kvällen innan och åkte upp till Stockholm och födde. Efter 48 timmar körde vi nästan gig. Det var verkligen in på BB och klämma ut honom och sen upp på scenen igen. Det fungerade, men det är inte så att jag rekommenderar det, säger hon och skrattar.

Någon förlossning i sommar blir det dock inte.

– Nej, det blir inte förrän i höst. Genom mina graviditeter blir jag stor väldigt snabbt. Det är ju så när man fått flera barn, det syns tidigt och man växer snabbt. Men jag ska inte ha förrän i höst. Så det behöver man inte vara orolig för att det ska ploppa ut någon bebis som sist. Det är rätt skönt. Jag känner att det är ganska avslappnande.

Diggiloo har premiär i Malmö den 4 juli.

1 av 3 | Foto: Jimmy Wixtröm
Charlotte med maken Anders Jensen.
ARTIKELN HANDLAR OM