Barton fixar fest i Sverige

avMagnus Sundholm

Publicerad:
Uppdaterad:

Nöjesbladet avslöjar: Hollywoodstjärnan ska fylla Stockholms stadion ihop med bloggdrottningen Kenza

1 av 3 | Foto: Magnus Sundholm
peppade partypinglor Nöjesbladet träffade Mischa Barton och Kenza Zouiten vid en hotellpool i Los Angeles i natt.Foto

En av Hollywoods mest kända tv-profiler kommer till Sverige.

Nöjesbladet kan avslöja att ”OC”-stjärnan och den före detta partyprinsessan Mischa Barton ska jobba i Sverige.

Tillsammans med bloggfenomenet Kenza Zouiten står hon värd för det som i slutet av maj väntas bli norra Europas största dansparty.

Mischa­ Barton på Emmy­galan under ”OC:s” storhetstid. 2005. oto:

– Jag har massor av svenska kompisar men har aldrig varit i Sverige förut. Jag ser verkligen fram emot besöket, säger skådespelerskan när Nöjesbladet träffar henne och Kenza på Chamberlain Hotel i West Hollywood i natt svensk tid.

Den 26 maj kickar de igång det som kallas ”Lindsays party” på Stockholms stadion – ett jättelikt arran­gemang med sångare, kändis-dj:s och plats för 32 000 festdeltagare.

– Jag vet inte exakt vad som förväntas av mig. Inte mycket, tror jag, vilket passar mig perfekt, säger Mischa och skrattar.

”Som Oscarsgalan”

Festen inleds klockan fem på eftermiddagen och pågår fram till 23. Därefter fortsätter nattsuddandet på en rad klubbar och hotell i Stockholm.

– Det är lite som Oscarsgalan, med olika privata efterfester, säger Daniel Ekroth, pr-makare och en av initiativtagarna till festen.

Om Mischa ska ge tillställningen Hollywood-glam är det Kenza som med närmare 200 000 dagliga bloggbesökare ska locka storpublik.

Men någon press känner inte den snart 21-åriga svenskan.

– Ett sånt här party är något som fattats hemma. Jag ser verkligen fram emot att få ta dit mina läsare och festa med dem, även de som inte bor i Stockholm, säger hon.

Att just Mischa anlitats som parhäst känns i det här sammanhanget aningen ironiskt. Skådespelerskans liv spårade ur i kölvattnet av tv-serien ”OC” och hon hamnade på avvänjning.

Mindre roller

De senaste åren har hon jobbat sig tillbaka med roller i flera mindre produktioner samtidigt som hon satsat hårt på att marknadsföra sin kollektion av handväskor.

– Det går otroligt bra. I vår öppnar jag en butik i London, säger hon.

Men partystämpeln, då?

– Det var en udda tid. Världen låg för våra fötter. Men jag gillar inte stämpeln. Bolaget bakom serien överdrev partyimagen.

Innan vi skiljs vid poolen på hotelltaket medger hon att allt inte var kanalen Foxs fel.

– Jag har ju brittiska och irländska rötter, säger hon.

– Vi gillar att gå ut.

Det lär passa festen i Stockholm perfekt.

Slog igenom i ”OC”

Namn: Mischa Barton. Ålder: 26. Barndom: Född i London. Uppväxt i New York. Bor: London och Los Angeles. Familj: Singel. Yrke: Skådespelerska, designer, fotomodell. Genom brott: Med rollen som Marisa i tv-serien ”OC” 2003. Berömmelse: Fanns 2003 till 2007 med på veckotidningen Peoples lista över ”Världens 50 vackraste människor”. Utsågs 2003 av Entertainment Weekly till årets ”It girl”. Trubbel: Greps för rattfylla i december 2007. 2009 greps hon på nytt och placerades då på psykiatrisk klinik. Avvänjning: Till brittiska Marie Claire sa hon, ”Jag skrev in mig för att bevisa att jag var ren”. Drömdejt: ”En kille som tar med mig till Ikea och bjuder mig på lingon”. Aktuell: Har just avslutat inspelningen av den romantiska dramathrillern ”I will follow you into the dark”.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!