Vd:n för Biljett Nu anhållen för bedrägeri

avNina Svanberg

Bedrägerier bakom Springsteen-konsert

Hundratals Springsteen-fans har lurats på Springsteen-biljetter.

I går anhölls vd:n för det företag som sålt de falska biljetterna.

Aftonbladet skrev i fredags om de Springsteen-fans som trodde att de hade biljetter till helgens konserter i Göteborg. Men biljetterna som de köpt för dyra pengar visade sig vara falska.

Biljett Nu fick stark kritik - och i går vid 23-tiden anhölls företagets vd. Vid inhämtande för förhör vid 20-tiden ska han enligt uppgifter till Aftonbladet ha haft på sig 45 000 kronor i kontanter.

– Det stämmer ganska bra. Det hämtades in en person i närheten av Ullevi som medtogs för förhör. Det handlar om en man i 50-årsåldern som senare anhölls misstänkt för bedrägeri, säger Peter Adlersson, presstalesman för polisen i Västra Götaland.

Sålt "vip-paket" till Springsteen-fans

Åklagaren har fått in en anmälan mot personen men räknar med att det kommer in fler anmälningar. Mannen är anhållen för bedrägeri på sannolika skäl, det vill säga den starkare misstankegraden.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska vd:n ha sålt olika vip-paket till Springsteen-konserterna i Göteborg, och att han utgett sig för att jobba för arrangören Live Nation.

– Jag vill inte kommentera ett specifikt polisärende. Problemet ligger inte hos Biljett Nu utan i lagen om att man får sälja vidare biljetter för dyrare priser. Det behövs en lagändring, säger Kristofer Åkesson, presschef på Live Nation.

Biljettförsäljningen ska bland annat ha skett på olika hotell.

Mannen förnekar brott.

– Jag har precis fått uppdraget och har inte hunnit träffa min klient. Jag ska träffa honom som det är planerat imorgon på förmiddagen, säger mannens försvarare, Edip Samuelsson till Aftonbladet.