Mötet som avgör ”Bonusfamiljens” framtid – utan Lill-Babs

”Vi vet att det är lite bråttom”

NÖJE

På fredag ska SVT och produktionsbolaget FLX hålla ett möte.

Då ska de diskutera fortsättningen på ”Bonusfamiljen” utan Lill-Babs.

– Vi kommer att presentera ett par idéer som vi har, säger Fatima Varhos vid FLX.

Samma dag som inspelningen påbörjades för den tredje säsongen av ”Bounusfamiljen” kom det tragiska beskedet om att Barbro ”Lill-Babs” Svensson gått bort.

Fatima Varhos är utvecklingsansvarig för dramaprogram på produktionsbolaget FLX som står bakom serien. Hon berättar att Lill-Babs bortgång påverkade inspelningen.

Foto: Ulrika Malm /SVT

– Folk var ju jätteledsna och är det fortfarande. Men tyvärr måste vi vara pragmatiska och vi spelade in i går. Vi höll en tyst minut för Barbro och hade ett ljus tänt för henne på inspelningsplats hela dagen. Det var en lågmäld men fin stämning, säger Fatima Varhos.

”Vet att det är lite bråttom”

Ännu har det inte tagits något beslut om hur de ska bearbeta manuset. Det var tänkt att Barbro ”Lill-Babs” Svenssons karaktär Gugge skulle vara med i den tredje säsongen.

På fredag ska produktionsbolaget och SVT hålla ett möte för att diskutera lösningar.

– Vi kommer att presentera ett par idéer som vi har, men det är inget som vi vill gå ut med så här tätt inpå. Jag tror inte att vi kommer att fatta ett konkret beslut på fredag men vi kommer komma närmre ett beslut, säger Fatima Varhos och fortsätter:

– Vi vet att det är lite bråttom och vi kommer nog behöva fatta ett beslut de närmsta två veckorna, skulle jag tro. Men det kommer att gå bra. Vi har bra manusförfattare som är jätteledsna över det här men jag är säker på att de kommer hitta en lösning på situationen.

Barbro "Lill-Babs" Svensson är död 00:57