Svenska metalbandet i elddrama i Brasilien

Steelwing tvingades fly från sin egen konsert i Brasilien.

En kraftig brand bröt ut i lokalen alldeles innan det svenska bandet skulle uppträda.

– Det blev ett eldinferno men som tur är skadades ingen, säger gitarristen Robin ”Robby Rockbag” Syrjänen.

Nyköpingsbandet Steelwing befinner sig på en turné i Sydamerika.

På lördagskvällen förberedde sig medlemmarna bakom scenen inför sitt uppträdande på en klubb i São Luís i nordöstra Brasilien.

Plötsligt hörde de en kraftig smäll.

– När explosionen kom trodde jag först att det var en bomb. Det small alldeles ovanför våra huvuden, och det flammade upp eldlågor. Delar av taket rasade in, säger Robin Syrjänen, 25, som under scennamnet Robby Rockbag spelar gitarr i bandet.

Elden spred sig

Syrjänen beskriver tumultartade scener när publiken och medlemmarna i heavy metalbandet satte fart mot klubbens utgång. Samtidigt spred sig elden i lokalen.

– Det enda jag kunde tänka var att vi måste hinna ut. När vi stod på gatan och följde släckningsarbetet hade branden utvecklats till ett eldinferno. Men som tur är skadades ingen, så vitt vi vet, säger Syrjänen.

”Glad att det inte slutade i tragedi”

Han misstänker att explosionen orsakats av en läckande gasledning. Bandmedlemmarna smälte händelsen när de återvände till sitt hotell.

– Då kom vi överens om att vi hade en otrolig tur. Vi förlorade instrument och personliga tillhörigheter i branden, men det är bara prylar. Man är bara glad att det inte slutade i tragedi, säger Robin Syrjänen.

Även bandet Steel Danger, som uppträde på klubben tidigare på kvällen, vittnar om branden via ett inlägg på sin Facebooksida.

Steelwing skrev kontrakt med skivbolaget Nuclear blast 2009 och har sedan dess släppt två album.

Publisert: