Presidentvalet i USA 2016

Filip och Fredrik håller egen valvaka

Av: 

Louise Åström

NÖJE

”Vill ha dit sittande statsminister”

Hillary vs. Trump.

Inför presidentvalet i USA kommer Filip och Fredrik att hålla i en egen valvaka.
– Jag vill ha dit sittande statsminister och så vill jag ha före detta, sprakande statsministrar också, säger Fredrik Wikingsson till Nöjesbladet.

Under det kommande presidentvalet kommer Filip Hammar och Fredrik Wikingsson att hålla i en egen valvaka på kanal 5, precis som de gjorde år 2008 då Obama röstades fram till president.
– Det blir en klassisk uppesittarkväll. Jag tror ändå att det kommer vara en av de mest spännande och intressanta nätterna i modern tid, säger Fredrik Wikingsson till Nöjesbladet.

Wikingsson liknar tävlingen mellan Hillary Clinton och Donald Trump vid ett stort sportevenemang.

– För mig är det här ett politiskt spektakel. Det är som ett superbowl, en tungviktmatch eller som en VM-final. Det är ju en tävling trots allt.

”Är historiskt”

Han poängterar att han anser att årets val kan bli historiskt i och med Hillary.
– Här är det så tydligt att antingen så är det historiskt, att den första kvinnan någonsin blir president i USA. Eller så är det den mest problematiska kandidaten som någonsin funnits i USA. För många människor är han liksom satan, säger han till Nöjesbladet.

Under valvakan ska gäster bjudas in i studion för att diskutera och analysera valet. Stefan Löfven önskas som gäst.
– Ja, minst en statsminister. Jag vill ha dit sittande statsminister och så vill jag ha före detta, sprakande statsministrar också.

Släpper dokumentär

I samband med valet släpper Wikingsson och Hammar även en dokumentär med titeln ” I Trumpland med Filip och Fredrik”. Under torsdagens Breaking News visade duon en kort sekvens ur dokumentären där de besöker Grundy i Virginia, det valdistrikt där Trump har störst stöd.
– Det finns tio mexikaner i den där staden. Den vi träffar och pratar med kommer rösta på Trump. Trots det Donald Trump sagt om mexikaner. Det är större chans att kolgruvorna överlever med Trump än utan Trump. Det är gripande, säger Fredrik Wikingsson.

Breaking News sänds måndag-torsdag klockan 22:00 på Kanal 5.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter och få lägre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Presidentvalet i USA 2016

Filip & Fredrik

Trumps USA