Bonde-Erik: Man orkar inte mer liksom

avErik Åberg

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4

Natten på Sundbyholms slott fortsätter att tas upp framför kamerorna.

Något som upprör Erik Bäckman.

– Man orkar inte mer liksom. Man ville bara ge upp, säger han.

I kvällens avsnitt av ”Bonde söker fru” var Erik Bäckman och hans brevskrivare bjudna till Jennifer Erlandssons gård på middag och övernattning.

Då blev den passionerade natten mellan Erik och Sigrid Bergåkra på Sundbyholms slott ännu en gång samtalsämnet. Efter middagen tar Jennifer sin bondekollega Erik åt sidan för att ta reda på hur han mår.

Men att natten stod i centrum igen uppskattades inte av Erik.

– Om Jennifer hade varit en vän till mig hade hon ringt och pratat med mig utanför kamerorna. Inte tagit upp det framför, det var riktigt oschysst av henne, säger han till Nöjesbladet.

”Ville ha det på film”

Att det låg i Jennifers intresse har Erik svårt att tro på. Enligt honom var det produktionens idé att samtalet skulle äga rum.

– De var väldigt snabba med att säga att det var hon som ville veta och inte de. Det köper jag inte för fem öre. De ville ha det på film, säger han.

När Nöjesbladet når Jennifer Erlandsson berättar hon att det visst var hennes idé och ingenting som produktionen bett henne om att göra.

– Jag hade inte träffat honom sen Sundbyholm. Jag och Erik pratade mycket under våren och vi kom varandra nära. Jag ville liksom kolla läget och hur han mådde men vi pratade om mer än det som syns i programmet, säger hon och tillägger att hon ville prata med honom ”face to face”.

Upprörda känslor

Flera gånger tidigare har Erik kritiserat TV4 för att de gång på gång drar upp händelsen på nytt. Samt att de vill ha en ”story”.

Att natten skulle bli så uppmärksammad var det ingen av bönderna som visste. Jennifer tycker dock det vore konstigt om det inte togs upp.

– Det är klart det verkar som det återkommer hela tiden när vi spelade in en vecka på gården. Jag vet att Erik är jätteförbannad men det får stå för honom, säger hon.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM