Mästerkocken erkänner: Fuskade bakom kulisserna

Uppdaterad 2016-11-25 | Publicerad 2016-11-24

Åt räkmacka från skräckbordet i ”Du är vad du äter”

Chips, räkmackor och glass tillhör kocken Fredrik Jonssons favoritsaker att njuta av.

I ”Du är vad du äter” kan han inte hålla sig från att stoppa i sig en räkmacka från skräckbordet.

– Där kanske inte Annika tyckte att jag var så seriös. Jag fuskade rakt framför ögonen på henne, säger han till Nöjesbladet

Fredrik Jonsson, 31, före detta tävlande i tv-programmen 'Sveriges Mästerkock' och 'Baren' är nu aktuell i tv-rutan igen. Men den här gången som deltagare i programmet ”Du är vad du äter”. Han festliga liv med gräddiga såser, lyxiga ostar och alkohol har gjort honom ohälsosam och han får hjälp av Annika Sjöö att ta tag i sitt liv. Rädslan för att drabbas av diabetes typ 2 gjorde att han tackade ja till programmet.

– Min farfar fick det och min far har det. Så med största sannolikhet lär jag väl få den där skiten förr eller senare. Så jag tänkte att man kanske kan vara lite klok och redan nu skapa förutsättningar för att skjuta upp det eller slippa få det, säger han till Nöjesbladet.

Fredrik Jonsson älskar snacks. Speciellt chips. Och glass.

– Jag tar ju inte bara några stycken chips eller potatisskruvar. Jag drar gärna i mig en påse.

Åt från skräckbordet

Under en av inspelningsdagarna får alltid deltagaren se ett stort bord med allt som personen ätit under en vecka. Bordet ska fungera som ett avskräckande exempel. Men i intervjun med Nöjesbladet erkänner Fredrik Jonsson att han åt från bordet efter att inspelningen var klar.
– Det låg ju en räksmörgås där. Det här var ju en fruktansvärt lång dag så jag frågade om jag fick ta den. Där kanske inte Annika tyckte att jag var så seriös. Jag fuskade rakt framför ögonen på henne.

Ett tilltag som programledaren inte var helt nöjd med.

– Jag trodde att han skulle bli magsjuk, säger Annika Sjöö till Nöjesbladet.

”Obehagligt”

Under programmet har Annika Sjöö stenkoll på hur Fredrik Jonsson sköter sig. Vid ett tillfälle konfronterar hon honom då hon tycker att han verkar ha fuskat efter att ha sett vin och godsaker på hans Instagram. Något som Fredrik Jonsson reagerade starkt på.
– Det var ju obehagligt. Jag kände mig övervakad. Hon drog fram telefonen och sa att hon sett att jag fuskat. Då tänkte jag att 'herregud, hon är ju stenhård'. Jag trodde inte att hon skulle vara så hård. Men jag hade inte fuskat.

Annika Sjöö påpekar att hon antar att Fredrik Jonsson säger det med en nypa salt.
– Och självklart var jag tvungen att vara hård mot honom så att han förstod att jag menade allvar.

Båda två bekräftar dessutom att de blivit goda vänner efter inspelningarna.
– Han är en fantastiskt underhållande person, säger Annika Sjöö.

– Hon är en supertrevlig och härlig människa. Vi har träffats och skrattat och varit ute och käkat middag. Hon är kanon, säger Fredrik Jonsson.

”Du är vad du äter” sänds på TV3 torsdagar klockan 20:00.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln