Här är larmsamtalet från Princes bostad

avLinnea Järkstig

1 av 45

Klockan 10.07 i går dödförklarades artisten Prince i sitt hem.

Nu släpper polisen det larmsamtal som kom när superstjärnan hittades.

”Det är en person som är medvetslös”, säger den okände larmaren och uppmanar dem att skicka ambulans.

Stjärnan Prince Rogers Nelson, mest känd som Prince, hittades i går död i sitt hem i Minnesota.

Dödsorsaken är ännu inte fastställd, men Prince uppges ha haft problem med hälsan den senaste tiden. Bara timmar före dödsfallet besökte han ett apotek och bara sex dagar tidigare behandlades Prince för en överdos, skriver TMZ. Han ska bland annat ha ”injicerats” med den sorts preparat som oftast ges för att motverka effekterna av opiater.

”Vi har en medvetslös person, som inte andas på adressen 7801”, säger larmoperatören i samtalet mellan ambulans och räddningscentralen. Efter det hörs en röst som säger ”hjärt- och lungräddning har påbörjats”.

”Jag behöver en ambulans”

Nu släpper lokala myndigheter samtalet till larmnumret 911 som ringdes strax efter att superstjärnan hittats. Sajten The Blaze har transkriberat hela larmsamtalet.

Under larmsamtalet hörs en okänd man säga: ”Jag behöver en ambulans på en gång”.

Och forsätter: ”Det är en person som är medvetslös”, ”Personen är död här”. Samtalet fortsätter sedan flera minuter med att mannen försöker få reda på adressen. ”Jag vet inte, jag vet inte”, och ”jag jobbar på det”, hör man mannen säga flera gånger innan han tillslut lyckas få fram adressen och en ambulans kan skickas till platsen.

Efter en tid lyckas personen som slagit larm få fram att han befinner sig vid Prince hem och att det är Prince som man har hittat.

Bjöd in till ”dansfest”

Den 14 april genomförde Prince sin sista stora konsert. Han hade tidigare samma månad ställt in två spelningar efter att ha insjuknat i influensa, men lät ändå ”otrolig”, säger ett fan till US Weekly.

Den 16 april bjöd Prince in till ”dansfest” för sina fans i Paisley Park. På scenen visade Prince upp sitt nya piano och spelade ett par melodier. Därefter gav han ett kryptiskt, och nu i efterhand spöklikt, meddelande:

– Vänta några dagar innan ni slösar bort era böner.

Bara dagar senare hittades han död.

Prince blev 57 år gammal.

ARTIKELN HANDLAR OM

Prince

Paris