SVT om missen som tittarna inte såg: ”Vi satte Petra i en jobbig sits”

NÖJE

Tvingades panikändra efter kameramissen: ”Skitjobbigt”

1 av 2

Petra Mede och Måns Zelmerlöw tvingades blixtagera för att rädda upp SVT:s kameramiss i direktsändning.

Tittarna märkte inte av tabben.

– Vi tyckte det var skitjobbigt, vi satte Petra i en jobbig sits, säger Sven Stojanovic, producent för Eurovision.

Strax före Petra Medes del i greenroom skulle Måns Zelmerlöw presentera henne och lämna över till reklam i somliga av de sändande länderna.

Men en kameramiss gjorde att bilden hamnade direkt på Petra Mede som tvingades bolla över till Måns, något som inte märktes något större i rutan, men satte programledarna på hal is.

– Det var onödigt att jag fick den bollen, jag hade absolut inget intressant att säga. Men det är sånt man ska parera i direktsändning, det som skapar hela nerven, säger Måns.

– Jag sa ”Måns has something to say” så hade han absolut inget att säga, säger Petra Mede och skrattar.

Enligt Sven Stojanovic, producent för Eurovision berodde

felet på den mänskliga faktorn.

– Det var ett felklipp där vi satte Petra i en jobbig sits. En sådan liten miss kan, inte ställa till det men, då tappade vi 30 sekunder och det tog en liten stund innan vi hämtade hem det. Jag vet inte hur tittarna uppfattade det, vi tyckte att det var skitjobbigt.

Enligt honom råkade produktionen ut för ytterligare ett par mindre missar med grafiken.

– Det var utom tävlan, men det är vissa övergångar som ställer höga krav på kameror och grafik. Kanske tar vi in någon extra dator eller så gör vi saker mindre avancerade, vi har ambitionen att pusha gränserna och göra programmet så fint, bra och avancerat som möjligt men vi ligger på en gräns där och då får vi kanske backa tillbaka lite för att göra en tryggare sändning.