Lämnar maken för sin bästa väninna

Publicerad 2016-09-08

”Eat, pray, love”-författaren skriver känslosamt på Facebook - nya partnern lider av obotlig cancer

Elizabeth Gilbert har lämnat sin make - för bästa väninnan.

Cancerbeskedet fick henne att inse att hon var kär.

– Jag stod inför sanningen, jag inte bara älskar Rayya, jag är kär i Rayya, skriver hon på sin Facebook-sida.

Elizabeth Gilbert.

I ett känslosamt Facebook-inlägg beskriver Elizabeth Gilbert, 47, hur hon insåg sina känslor för bästa väninnan Rayya Elias i samband med att Rayya fick beskedet att hon drabbats av obotlig cancer.

”I våras nåddes jag av nyheten som skulle förändra mitt liv för alltid. Min bästa vän Rayya Elias diagnostiserades med pankreas- och levercancer - en sjukdom som inte går att bota” skriver Gilbert.

”Jag älskar henne och hon mig”

Beskedet fick ”Eat, pray, love”-författaren att inse att hon inte bara älskade sin bästa vän, men också var kär i henne.

”Så. Det här är var vi befinner oss nu: Rayya och jag är tillsammans. Jag älskar henne och hon älskar mig. Jag tar den här cancerresan tillsammans med henne, inte bara som hennes vän, men som hennes partner. Jag är exakt där jag behöver vara, det enda ställe jag kan vara”, skriver Elizabeth Gilbert.

För den breda publiken är hon mest känd för sin självbiografiska bok ”Lyckan, kärleken och meningen med livet” som blev film under sin engelska titel ”Eat, pray, love” 2010 med Julia Roberts i huvudrollen.

Separerade i våras

Boken handlar om hur Elizabeth Gilbert efter sin skilsmässa reser runt i världen och återupptäcker sig själv, sin andlighet och till slut också kärleken. 2007 gifte hon sig med mannen som boken handlar om, José Nunes. 2010 skrev hon ytterligare en självbiografisk bok, ”Committed: A skeptic makes peace with marriage” om livet som gift och åren efter ”Eat, pray, love” utspelar sig.

Men i våras separerade hon från maken efter nästan tio år som gifta. I inlägget på Facebook skriver hon att kärleken till bästa väninnan ligger bakom skilsmässan.

”För dem av er som ägnar er åt lite matematik och som undrar om det här är anledningen till att mitt äktenskap tog slut i våras så är det enkla svaret ja.” skriver hon på Facebook.

Följ ämnen i artikeln