Så hyllas Malou av TV4-kollegorna efter avslöjandet

NÖJE

Berättade om familjetragedin i ”Sommar i P1”

1 av 6

Efter Malou von Sivers öppenhjärtiga ”Sommar” i P1 hyllades hon stort av kollegorna.

Mängder av hyllningar vällde in i hennes mobiltelefon under hennes semester i grekiska ö-världen.

– Lasse Bengtsson ringde för att han tyckte om programmet, han satt i bilen och hade lyssnat, säger hon.

Malou von Sivers, 63, har uppvaktats stort efter sitt sommarprat, trots att hon befinner sig på semester i Kykladerna i den grekiska övärlden.

Efter sändningen i P1, där hon berättat om en uppväxt kantad av fysisk och psykisk misshandel, har hon överösts av hyllningar via sms, Twitter och telefon.

– Ojojoj, det har varit helt otroligt och det fortsätter hela tiden på alla sätt man kan höra av sig. Det är hundratals som hört av sig. Jag började svara på alla, men det blev nästan för mycket.

Hyllades av TV4-kollegorna

Många har hört av sig direkt till Sveriges Radio.

– Det är många som känt igen sig och upplevt liknande saker. Det har varit många starka meddelanden från många olika personer.

Många kollegor och vänner har hört av sig direkt till henne.

Maria Schottenius, Suzanne Osten som också skrivit om sin pappa, Jenny Strömstedt mejlade, Anna Lindmarker twittrade och Lasse Bengtsson som jag jobbade var en av de första som ringde.

– Vi har jobbat ihop i många år så det var väldigt roligt att han ringde. Många som hör av sig känner igen egna historier från sina egna familjer. Lasse ringde för att han tyckte om programmet, han satt i bilen och hade lyssnat.

”Ingen slump att jag blev journalist”

Efter programmet har Malou von Sivers gått längs med stränderna och låtit programmet sjunka in. Hon menar att de jobbiga erfarenheterna är del av vad som lockat henne till att bli journalist och att bakgrunden inte varit oviktig i att få andra att öppna upp kring sitt innersta.

– Jag får så många förtroenden för att jag tror att man genom att berätta saker som är skuldbelagda kan hjälpa många andra. Det är kanske ingen slump att jag valt att bli journalist och att rapportera om och prata om de mörka sidorna i samhället, det är hela tiden där jag rör mig.

ARTIKELN HANDLAR OM