Rappare gripen efter dödsskjutning på konsert

1 av 3
NÖJE

Rapparen Troy Ave har gripits och är misstänkt för skottlossningen i konsertlokalen Irving Plaza i New York.

Då dog en person och tre skadades.

– Vår musik ska rädda liv, skriver rapparen T.I, som var konsertens huvudakt, på Twitter.

Skottlossningen inne på konsertlokalen Irving Plaza på Manhattan i New York inträffade på onsdagskvällen, lokal tid.

Händelsen fångades på film. Där syns skytten springa in på en vip-avdelning med höjt vapen. Mannen följer efter ett troligt offer.

En dog – tre skadades

Fyra personer träffades av skotten och en man dog.

Skytten kunde senare identifieras som rapparen Troy Ave, vars riktiga namn är Roland Collins. Han har greps av polis under torsdagen och är nu misstänkt för att ha utfört dådet, skriver AP.

Enligt polisen är den avlidne Collins vän och livvakt, som sköts i magen. Collins själv ska vara bland de skadade då han ska ha skjutit sig själv i benet.

Polisen har hittat fem patroner från en niomillimeterspistol på platsen.

”Kramade varandra”

Enligt myndigheterna ska skotten ha avlossats under ett bråk som startade i Green room som ligger intill VIP-avdelningen.

I konsertlokalen – där välkända rapparen T.I skulle ha uppträtt – befann sig nära 1 000 personer. Vittnen har berättat om skräcken.

– Under två, tre minuter hörde vi skott avlossas. Vi kramade varandra för att se till att ingen blev skjuten, säger Liv Hoffman, som satt precis intill vip-avdelningen, till AP.

T.I: ”Mitt hjärta är tungt”

Rapparen T.I som inte hunnit kliva på scenen när skottlossningen ägde rum uttryckte sitt deltagande med de drabbade och deras anhöriga på Twitter, skriver TT.

"Mitt hjärta är tungt. Vår musik ska rädda liv, så som den har räddat mitt och många andras. Mina innerliga kondoleanser till familjerna som tagit skada och mina böner är med alla de skadade. Respekt, Tip."

ARTIKELN HANDLAR OM

New York