Jockiboi: ”Det var ju ren och skär panik”

avLouise Åström

NÖJE

Joakim Berg om första middagen med sin biologiska pappa

1 av 6

Ett förlåt, kramar och djupa samtal om barndomen.

När Joakim ”Jockiboi” Bergs biologiska pappa kommer på middag första gången blir det ett känslosamt möte.
– Det är jobbigt att så många år är stulna från oss, säger Joakim Berg till Nöjesbladet.

I senaste avsnittet av ”Jockiboi och Jonna” äter Joakim Berg middag med sin biologiska pappa för första gången. Joakim har inte haft kontakt med sin pappa under sin uppväxt, vilket gör att han känner sig extremt nervös inför besöket. Senaste de träffades var en kort stund på Joakim och Jonna Lundells bröllop under sommaren. Innan dess har de inte setts på 15, år berättar Joakim.
– Jag ska ju träffa en vuxen människa som är min biologiska pappa men jag vet inte vem han, vad han gillar eller knappt vilka intressen han har. Det är ju en okänd människa för mig, säger han till Nöjesbladet.

När pappan anländer vågar Joakim inte öppna dörren.
– Det var ju ren och skär panik. Jag visste inte vad jag skulle göra. Så jag fick be Jonna om att hon skulle öppna.

Ber om ursäkt

Joakim berättar att han levt sitt liv i tron om att hans pappa inte vill ha någon kontakt med honom. Men efter att ha tagit del av ett över tusen sidor långt dokument från socialen har det visat sig att det finns mycket information från Joakims barndom som han inte känt till. I ett tidigare videoklipp där Joakim berättar för sina följare om sin barndom säger han att hans pappa slagit hans mama. Något han med hjälp av dokumenten insett inte stämmer, berättar han.

Under middagen ber han sin pappa om ursäkt.
– Jag hade önskat ett bättre förlåt. Jag försökte säga det så många gånger. Men det var svårt att få ut allt där vid köksbordet på så kort tid. Men jag fick ju väldigt bra gehör hos honom.

Hur var det att få den där kramen när han gick?
– Det var jätteskönt. Men det är jobbigt att så många år är stulna från oss. Livet hade kunnat se väldigt annorlunda ut om jag hade haft honom i mitt liv tidigare.

Ska ni träffas igen?

– Ja, på söndag tror jag att vi ska ses en stund, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM