Schlager 2017

PRESENTERAS AV

The Fooo klara för Melodifestivalen

Av: 

Helena Trus

Torbjörn Ek

Frida Söderlund

NÖJE

Nöjesbladet kan avslöja de första artisterna i nästa års tävling

Supervärvningen: The Fooo Conspiracy är klara för Melodifestivalen 2017.

I tävlingen får pojkbandet sällskap av bland andra Lisa Ajax, Elisa Lindström och Ida LaFontaine, uppger källor till Nöjesbladet.

Pojkbandet The Fooo Conspiracy är klara för Melodifestivalen. Det bekräftar flera källor med god insyn.

– Björkman ville ha med dem redan förra året, men då tackade de nej för att fokusera på att försöka slå igenom i USA. De har många hängivna fans, men har ännu inte haft någon bred hit. Nu är förhoppningen att det ska komma med hjälp av Melodifestivalen, säger en uppgiftslämnare.

The Fooo har varit förband åt Justin Bieber och även själva sålt ut Globen. 2014 fick de Spotifys innovatörspris på Grammisgalan.

SVT är just nu mitt uppe i arbetet med att plocka fram nästa års 28 akter i den populära tävlingen. För lite drygt en vecka sedan avslutade juryn sitt arbete med att plocka ut hälften av låtarna, under ledning av den nya juryordföranden Karin Gunnarsson, musikredaktör på P3.

Samtidigt arbetar Melodifestivalens redaktion, med schlagergeneralen Christer Björkman i spetsen, med att plocka ut de återstående 14 låtarna.

Ännu har det bara gått ut besked till ett fåtal artister, och SVT brukar in i det längsta försöka hålla akterna hemliga för att i mesta möjliga mån undvika läckor. Men enligt Nöjesbladets uppgiftslämnare ska även Elisa Lindström, Lisa Ajax och Ida LaFontaine vara klara för nästa års tävling.

Lisa Ajax ska enligt flera uppgiftslämnare med största sannolikhet tävla med en låt skriven av bland annat tidigare ”Idol”- och Melodifestivaldeltagaren Ola Svensson.

ANNONS

Just nu upp till 70% rabatt! Flyttrea på mode, inredning, skönhet och barnkläder.

Extern länk från Åhléns

Shoppa här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Schlager 2017

LÄS VIDARE

Jessica Andersson klar för Melodifestivalen

ÄMNEN I ARTIKELN

Schlager 2017

Melodifestivalen

FO&O, fd The Foo och The Fooo Conspiracy

Lisa Ajax