Bindefelds beroende: Snattar pelargoner

NÖJE

Stjäl blommorna som reseminnen

Foto: Micael Bindefeld.

Festfixaren Micael Bindefeld är så besatt av pelargoner att han snor dem på sina resor runt i världen.
– Jag har sett restauranggäster som undrar vad jag håller på med när jag står och skär i restaurangernas växter, säger han i Framgångspodden.

När Micael Bindefeld gästar nya avsnittet av Framgångspodden med programledaren Alexander Pärleros diskuterar de festfixarens enorma passion för sin trädgård.
– Det börjar komma igång här nu precis på vårkanten. Man känner i hela kroppen hur kroppen längtar ut till naturen, min trädgård och växthuset, säger han i avsnittet.

Snattar pelargoner

Micael Bindefeld har ett stort odlingsintresse. Det gäller i synnerhet när det kommer till pelargoner. Det visar sig att Bindefeld inte kan hålla sig från att snatta nya pelargonsorter på sina resor.
– Jag vet inte hur det där började. Pelargoner är väldigt lätta att ha att göra med och det är väldigt lätt att ta skott från pelargoner. Man snittar av ett skott och så kan man i princip stoppa ner det i lite fuktig jord och efter någon vecka börjar den rota sig relativt enkelt.

Har cirka hundra sorter

Att sno pelargoner utomlands är ett sätt för Bindefeld att skapa reseminnen.
– Jag kommer ju ihåg var alla de här skotten är från och under vilka omständigheter jag snattade dem. Jag har en ganska rejäl samling på upp emot en hundra olika pelargoner.
Alla hundra sorter är dock inte ett resultat från snatterierna.
– En del har jag köpt på postorder från England, en del har jag köpt här hemma, en del har jag snott och en del har jag fått.

”Ingen har hoppat på mig”

Än har ingen tagit fast Bindefeld under pågående blomstersnatterier, även om han tror att det finns folk som sett honom.
– Det är jag övertygad om att de har. Det är ingen som har hoppat på mig och frågat vad i helvete jag håller på med. Däremot har jag sett restauranggäster som undrar vad jag håller på med när jag står och skär i restaurangernas växter.
Än verkar Bindefeld inte ha några planer på att sluta samla på blommor.
– Folk har olika intressen och är besatta av olika saker. Jag tycker att man kan vara beroende av värre saker än just pelargoner, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM