Demi Lovato förd till sjukhus – misstänkt heroinöverdos

Erkände återfall på senaste låten

avLeo Pettersson, Patrik Jäverbo

Sångerskan och skådespelerskan Demi Lovato har förts akut till sjukhus.

Världsstjärnan ska enligt TMZ ha tagit en heroinöverdos.

Hon var medvetslös när sjukvårdare anlände till hennes hem.

Det var strax före lunch, lokal tid, som Demi Lovato, 25, kördes i ilfart till ett sjukhus i Los Angeles.

Polisen har sagt till TMZ att det ska röra sig om en heroinöverdos och att hon behandlas för detta. Enligt nyhetssajten var hon medvetslös när sjukvårdare anlände till hennes hem. Källor nära stjärnan hävdar dock att det inte rör sig om heroin, men vill inte berätta vidare vad som orsakade överdosen.

Hälsoläget var till en början oklart men senare under kvällen meddelade en källa till Variety att stjärnans tillstånd ska vara stabilt. Senare kunde även en officiell representant för Lovato bekräfta att stjärnan hade vaknat upp.

”Jag är så ledsen”

Demi Lovato har tidigare behandlats för sitt drogmissbruk. Förra månaden släppte hon låten ”Sober” (”Nykter”). I den erkände hon att hon tagit ett återfall efter sex år som nykter.

”Till er som aldrig lämnat mig, vi har gått denna väg tidigare, jag är så ledsen, jag är inte nykter längre”, lyder texten bland annat.

Den eventuella heroinöverdosen kommer bara två dagar efter hennes senaste framträdande på Mid-State Fair i Paso Robles, Kalifornien. Enligt turnéplanen skulle hon ha uppträtt i Atlantic City på torsdagen, men den spelningen har nu blivit inställd. Det skriver Variety.

1 av 3 | Foto: Evan Agostini / AP TT NYHETSBYRÅN
Demi Lovato.

Både film- och musikstjärna

Genom åren har Lovato medverkat i en mängd olika tv- och filmproduktioner. Hon har bland annat setts i Disneys storfilm ”Camp Rock” och gästspelat i ”Prison Break”, ”Grey’s Anatomy” och ”Glee”.

Även på musikscenen har hon ett imponerande cv. I fjol släpptes hennes femte album ”Tell me you love me” och på Spotify har hennes låtar spelats hundratals miljoner gånger.

Förra månaden gjorde popstjärnan sin första Sverigespelning.

Stöttas av flera världsstjärnor

Nyheten om Demi Lovatos överdos har nått människor världen över.

Omedelbart började flera världsstjärnor att sitta sitt stöd till henne via sociala medier.

”Jag älskar Demi Lovato så mycket. Det krossar mitt hjärta att hon går igenom detta. Hon är ett ljus i denna värld, och jag skickar min kärlek till hennes och hennes familj”, skriver Ellen DeGeneresTwitter.

”Håll ut, Lovato – skickar god energi och kärlek”, skriver Adam Lambert.

”Jag älskar dig”, skriver Ariana Grande.

Konståkningsstjärnan Adam Rippon skickar även han en hälsning på Twitter:

”Tänker på och skickar kärlek till Lovato. Beroende är på riktigt”

Dagens nöjesrubriker 25 juli 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM