Nöje

Motörhead: ”Lemmy är bedrövad”

Av: 

Joni Nykänen

NÖJE

Frontfiguren sjuk – ställer in alla spelningar

Det legendariska bandet Motörhead tvingas ställa in samtliga spelningar i sommar på grund av sjukdom – därmed ryker även Metaltown.

En bedrövad Lemmy Kilmister, 67, vårdas på sjukhus i Tyskland.

– Det är som att hugga händerna av en pianist, säger Motörheads svenska trummis Mikkey Dee.

Motörhead skulle ha gigat juli ut, bland annat på Metaltown i Göteborg. Men allt ställs in eftersom läkarna anser att frontmannen Lemmy Kilmister bör vila.

– Allt började med ett fall, där han fick en otäck smäll på höften för en dryg vecka sedan, säger Mikkey Dee.

Efter fallolyckan fortsatte oturen på hotellet Royal Kensington i London.

Ett brandlarm gick.

– Han fick gå åtta våningar på natten. Lemmys personliga assistent sa att det var förjävligt och han hade en höft som var skadad, säger han.

”Snöbollseffekt”

Mikkey Dee är något förtegen om Lemmys tillstånd, och hänvisar till ett kommande pressmeddelande. Men han beskriver att Lemmys hälsa drabbats av "en snöbollseffekt".

– Han behöver tappa ur vätska ur kroppen, och det kan man inte göra för fort. När han blir liggande och kan inte röra på sig kan man lätt få en lunginflammation. Jag har inte alla detaljer, men det kommer ett pressmeddelande senare. Men kan du inte röra på dig ordentligt får det andra effekter, säger Mikkey Dee.

”Som att hugga händerna av en pianist”

Lemmy Kilmister har vid flera tillfällen förklarat att det enda som är viktigt för honom i livet är just artisteriet.

– Det är tur i oturen att våra fans vet att Motörhead inte ställer in för att någon vaknat med en snuva. Det är något som har hänt här. Lemmy ställer inte in utan att man verkligen måste, säger Mikkey Dee.

– Han är så bedrövad att det finns inte. Det har en större effekt på honom än vad det skulle ha varit för någon annan. Det är som att hugga händerna av en pianist. Det här är hans liv, säger Mikkey Dee.

Är du oroad för din vän Lemmy?

– Jag är oroad för att han inte har det så bra just nu. Men han är på bättringsvägen. Det tar dock längre tid för honom. Nu när läkarna anser att han inte ska ge sig iväg och lira just nu får man ta den ordern, säger Mikkey Dee.

ANNONS

Bikinis, klänningar och strandkläder. Fynda sommarmode på Ellos sommar-rea!

Extern länk från Ellos

Till kampanjen!

Publisert: