Raseri mot sexskämten

avChristoffer Nilsson, Sofia Johansson

NÖJE

Gardell & Levengood får hård kritik efter schlager-twitter

1 av 3 | Foto: Pontus Orre
Danny Saucedo i den outfit som fick paret Gardell/Levengood att twittra loss i lördags.

Jonas Gardell kritiseras starkt efter sina skämt om Danny och minder­åriga Yohio.

Tillsammans med maken Mark Levengood anklagas han för sexism i sociala medier.

– Om Ulf Brunnberg skrivit så om Gina Dirawi hade det blivit näthat till förbannelse, säger Joakim Lamotte, som skrivit en debattartikel på SVT:s hemsida.

STARKA REAKTIONER MOT PARET Mark Levengood och Jonas Gardell är flitiga twittrare. Nu anklagas paret för sexism efter skämt om deltagare och programledare i Melodifestivalen.

Jonas Gardells, 49, och Mark Levengoods, 48, twittrande under Melodifestivalen skapar starka reaktioner i sociala medier.

I ett debattinlägg på SVT:s hemsida skriver journalisten Joakim Lamotte om hur makarna vecka efter vecka tävlat i vem som kan dra flest sexskämt om Danny Saucedo.

”Danny raring, bry dig inte om gnället om att du läst innantill. Med en kropp som din ska du inte behöva kunna läsa överhuvud­taget”, är ett av flera inlägg som Jonas Gardell skrivit på mikrobloggen Twitter.

”Silkesvantar”

I lördags publicerade Mark Levengood ett foto på Dannys Saucedos rygg­tavla och skrev:

”Kanske lite suddigt – Men uppriktigt sagt, som fotograf bryr jag mig inte när jag tar Danny bakifrån!”.

Joakim Lamotte, som skrev debattinlägget, menar att det folkkära paret behandlas med silkesvantar.

– Om Ulf Brunnberg hade skrivit att han vill ligga med Gina Dirawi hade det blivit ett jävla liv och näthat till förbannelse. De tar sig mandat att skriva skämt som skulle ses som sexistiska om någon annan skrev dem, säger Joakim Lamotte till Nöjesbladet.

Jonas Gardell har även twittrat om Ulrik Munther, 18, och minderåriga Yohio, 17.

”Hejar på Ulrik och Yohio allt vad jag kan! Fast på ett ’sedesamt med händerna på täcket och med­veten om min höga ålder’-sätt”, skrev han under lördagens final.

”Många är rädda”

Joakim Lamotte säger att det som gör honom mest upprörd är att ingen – varken andra komiker eller proffstyckare – reagerar.

– Jonas och Mark är väldigt hyllade och har stor makt inom komikervärlden och medieeliten. De är nog vana vid att kollegor och journalister stryker dem medhårs. Jag tror att många är rädda för att kritisera dem, säger han.

Nöjesbladet har sökt Jonas Gardell och Mark Levengood utan resultat.

Danny Saucedo, liksom Yohios manager och pappa Tommy Rehn, avböjer att kommentera.

ARTIKELN HANDLAR OM