– Melodifestivalen är gaypropaganda

avFrida Söderlund, Jakob Nilsson

Succéprogrammet anmält till Granskningsnämnden

1 av 5
Enligt anmälan sprider ”Melodifestivalen” gaypropaganda. ”Bisarrt”, svarar SVT.

Den första deltävlingen av Melodifestivalen har anmälts till Granskningsnämnden.

En privatperson menar att SVT sprider "gaypropaganda".

– Påståendena är helt bisarra, säger Thomas Hall, evenemangschef på SVT till Nöjesbladet.

Anmälaren skriver att han tycker att vad han kallar "böglobbyn" har tagit över programmet och pekar bland annat på att programledaren Gina Dirawi, 22, säger att "hon står bredvid en jättehetero kille med gayvibbar" om kollegan Danny Saucedo, 26.

Vidare skriver han att han anmälde en av förra årets deltävlingar av samma anledning.

"Enligt min bestämda uppfattning ska SVT inte sprida vad jag kallar "gaypropaganda". Om detta fortsätter vill jag veta hur jag ska slippa att se SVT:s kanaler och därmed undgå att betala licensavgift" skriver han i anmälan som inkom till Granskningsnämnden efter sändningen från Karlskrona i lördags.

”Homosexuell antoning”

– Normalt sett brukar vi ta väldigt allvarligt på anmälningar till Granskningsnämnden, men här är det rätt svårt att hålla sig för skratt, säger Thomas Hall, evenemangschef på SVT.

Anmälaren menar att SVT borde ändra på den "homosexuella antoning" som finns i programmet, men kanalen planerar inte att vidta några åtgärder i väntan på beslutet.

– Det är en sådan konstig anmälan att ens göra. Påståendena faller platta och blir helt bisarra. Att en "gaylobby" skulle infiltrera Melodifestivalen, alltså, det rustar för ett gott skratt och nu har vi lagt det bakom oss, säger Thomas Hall.

ARTIKELN HANDLAR OM