Kim Anderzon om stödet efter cancerbeskedet

Uppdaterad 2018-08-20 | Publicerad 2013-04-01

”Jag blir varm i hjärtat av all omtanke”

Under måndagen berättade Kim Anderzon att hon har drabbats av cancer.

Nu ger vänner, kollegor och Nöjesbladets läsare sitt stöd till den folkkära skådespelaren.

– Jag blir varm i hjärtat av all omtanke. Det ger mig kraft, skriver Kim Anderzon till Nöjesbladet.

Kim Anderzon, 70, har drabbats av cancer.

Efter att ha lidit av ryggsmärtor sedan i februari kom beskedet på skärtorsdagen: en tumör trycker mot ischiasnerven.

– Jag har en jättevärk i hela benet, tumören trycker mot nerven och har bedövat hela baksidan av låret, vaden och foten. Jag är ute och går en timme om dagen för cirkulationens skull men värken har eskalerat. Det är ju bara några dagar sedan som beskedet kom. Men jag tar inte ut något i förskott, säger Kim Anderzon till TT Spektra.

Stöttas av vännerna

På grund av smärtorna har skådespelaren tvingats ställa in föreställningar under våren, bland annat pjäsen ”Den skalliga primadonnan” på Boulevardteatern i Stockholm.

I pjäsen medverkar även Helge Skoog, 74, som berättar att alla inblandade stöttar Kim Anderzon så mycket som de bara kan.

– Hon är en seg och stark människa som alltid brukar kunna stå emot det mesta. Jag är full av förtröstan att hon tar sig igenom det här. Vi har planerat att åka till Paris i maj, hela gänget från Primadonnan, och då är tanken att Kim följer med, säger han till Nöjesbladet.

Kim Anderzon har en lång filmkarriär bakom sig och vann en Guldbagge för ”Andra dansen” 1983. Hon har även medverkat i publiksuccéer som ”Sällskapsresan” och ”Göta kanal”-filmerna. 

–Jag ska prata med Kim. Jag har hört vad som har hänt och det är väldigt tråkigt. Men hon är stark, jag tror att hon klarar det bra, säger vännen och kollegan Janne ”Loffe” Carlsson.

Magnus Härenstam, 71,som själv behandlas för cancer i ryggen, spelade också i ”Göta kanal”.

– Jag önskar henne all lycka och att hon behåller optimismen.

”Den mest livsbejakande människa jag har mött”

Sångerskan Louise Hoffsten, 47, lärde känna Kim Anderzon under inspelningarna av SVT:s ”Stjärnorna på slottet” 2011.

– Jag är helt omtumlad av beskedet. Hon är den mest livsbejakande människa jag har mött. Hennes energi och styrka är inspirerande för oss alla. Och just hennes styrka och positiva livsinställning tror jag kommer hjälpa henne att klara ta sig igenom det här, säger hon.

Även Nöjesbladets läsare har uttryckt sitt stöd i kommentarsfält på nöjesbladet.se och på sociala medier.

– Jag orkar inte prata just nu, men jag blir varm i hjärtat av all omtanke. Det ger mig kraft! skriver Kim Anderzon i ett sms till Nöjesbladet.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln