Prinsessan Madeleine

Herman Lindqvist om Chris finger: ”Så där får man bara inte göra”

Av: 

Mattias Sandberg

NÖJE

Chris nobbade – Made­leine övertalades.

Nu får prinsessan gå ensam på Nobelfesten.

– Chris verkar inte ha förstått sin roll. Han gör helt fel, säger Herman Lindqvist, historiker och vän till kungafamiljen.

Chris O’Neills medverkan på årets Nobelfest har varit en lång följetong.

I början av november var hovet tveksamt till amerikanens medverkan - och Nobelstiftelsen bekräftade att de inte blivit ombedda att skicka någon inbjudan.

I mitten av månaden lät det annorlunda. Då gick hovet ut med beskedet att Madeleines fästman skulle dyka upp.

Skickade hälsning

Men till slut kunde ­Aftonbladet avslöja att Chris valt att nobba hela tillställningen – både den stora banketten i Stockholms stadshus i kväll och kungaparets traditionsenliga middag på Stockholms slott i morgon.

– Jag beklagar detta, men ser fram emot att delta under framtida Nobelfestligheter, hälsade Chris till ­Aftonbladets läsare.

Enligt hovet beror amerikanens sena avhopp på att han måste prioritera sitt jobb som delägare och analyschef på ett finansföretag.

– Chris har valt att tacka nej på grund av sitt arbete, säger Bertil Ternert, ­hovets informationschef.

Vad innebär det rent konkret att han ska göra i stället?

– Vi kommenterar inte det här mer än så. Chris ser fram emot att komma i framtiden, men den här gången var det omöjligt.

Världen tittar på

För kungafamiljen är Nobelveckan årets kanske viktigaste pr-händelse eftersom medier från hela världen är på plats och bevakar.

Nu menar flera hovexperter att det är ett stort misstag av Chris att utebli.

– Chris gör helt fel. Om han inte har något livs­viktigt skäl så är det klart olämpligt. Annars har Chris nog inte insett vad han gav sig in på när han förlovade sig med Madeleine. Så här kan han inte fortsätta, säger ­Herman Lindqvist, historiker och vän till kungafamiljen.

Herman Lindqvist är tveksam till om Chris förstått att han nu­mera är en officiell person – som representerar den svenska kungafamiljen:

– Det finns ju en bild nu i någon veckotidning där Chris ger fotografen fingret. Så där får man bara inte göra. Man kan ju förstå att Victoria har velat ge fingret till paparazzis många gånger, men då ler hon i stället och skyndar vidare. Det här kan vara signaler att det kan bli verkliga problem i framtiden med Chris.

”En chans för Chris”

Även Johanna Lejon, hovreporter på Svensk Damtidning, tycker att Chris gör fel:

– Det här hade varit en chans för Chris att visa ­alla vem Madeleine har fallit för. Man kan ju spekulera i att Chris kanske har fått kalla fötter inför Nobel ­eftersom han inte är van vid att bli så bevakad.

Roger Lundgren, chef­redaktör för Kungliga ­Magasinet, menar också att det är ett ogenomtänkt beslut:

– Det är verkligen synd. Det här hade varit ett bra sätt för Chris att intro­ducera sig i den kungliga världen och Nobel­festen är även väldigt viktig för kungafamiljen ur pr-synpunkt.

ANNONS

Nu upp till 25% rabatt på träningskläder & skor hos Ellos. Inspireras av de senaste trenderna.

Extern länk från Ellos.se

Shoppa här!

LÄS OCKSÅ

Linda laddar för Nobel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Prinsessan Madeleine

Bröllop