Sanna Nielsens ilska mot Hänt Extra – efter gravidrubriken

Tidningen ber om ursäkt

Hänt Extra prydde omslaget med en rubrik om Sanna Nielsens gravidlycka.

Men artisten är inte gravid – och artikeln byggde på Regina Lunds spådom.

Nu riktar Sanna Nielsen skarp kritik mot tidningen.

”Det är rent påhitt”, skriver hon i ett Instagraminlägg.

Omslaget pryder det senaste numret av tidningen Hänt Extra och rubriken ger läsaren intrycket att Sanna Nielsen, 34, väntar barn tillsammans med sambon Joakim Ramsell, 46.

”Allsångs-stjärnans spännande år...Sanna Nielsens gravid-lycka”, lyder den.

Men Sanna Nielsen är inte gravid.

Artikeln i tidningen bygger inte på en intervju utan på artisten och livscoachen Regina Lunds spådom om hur stjärnornas 2019 kommer att se ut.

– När jag nu tonar in mig på Sanna blir jag illamående som man blir när man blir gravid. Jag får upp familjelycka. Det känns som en flicka, säger Lund i artikeln.

”Oerhört privat”

Omslaget har fått Sanna Nielsen att rikta hård kritik mot Hänt Extra.

I ett inlägg på Instagram dementerar hon graviditeten och ifrågasätter att tidningen väljer att spekulera i ett så personligt ärende.

”Det som står på löpet är inte sant. Det är rent påhitt. Ett fruktansvärt dumt påhitt från denna tidning. Att de vill göra så här är för mig en gåta. Detta ämne är dessutom oerhört privat och VARFÖR respekteras inte det? Jag har stor respekt för journalister men den här gången gick denna tidning alldeles för långt och jag accepterar inte det för fem öre. Ser fram emot er dementi och pengarna väljer jag att skänka till väl vald organisation”, skriver hon.

Ber om ursäkt

Hänt Extra väljer nu att be Sanna Nielsen om ursäkt.

I ett mejl till Nöjesbladet skriver tidningens chefredaktör och ansvarige utgivare Tobias Wixtröm att han beklagar formuleringen.

”Vi gör årligen ett horoskop där det spås i kända svenskars kommande år. I det här fallet blev det inte tydligt på omslaget vad rubriken baserades på. Vi beklagar det inträffade och har bett Sanna om ursäkt. Vi kommer även att publicera en rättelse i kommande nummer av Hänt Extra”, skriver han.

Nöjesbladet har sökt Sanna Nielsen som avböjer att kommentera ytterligare.

Publisert:

LÄS VIDARE