Jazzstjärnan blev rånad med pistol

NÖJE

Magnus Lindgren: Vi är enormt chockade men glada att vara i livet

Foto: bestulen på sin sax Magnus Lindgren råkade ut för rånare i Argentina. ”Det var jobbigt att vara utan sax i en månad, jag fick stora psykiska problem”, säger Magnus Lindgren, som lyckligtvis fick tillbaka saxofonen.

Mitt under musikvideoinspelningen i Argentina slog rånarna till.

De drog fram en pistol och hotade jazzfenomenet Magnus Lindgrens band. Med sig fick de hans saxofon.

I SVT-dokumentären ”Magnus Lindgren och Batucada Jazz” får man följa jazzmusikern under hans världsturné. Men tittarna får inte se rånförsöket som inträffade när Magnus Lindgren befann sig staden Cordoba i Argentina för att spela in en musikvideo.

Drog fram revolver

–Många nyfikna personer kom fram och efter en stund säger en man ”camera” och tar fram en revolver ur byxorna, säger Magnus Lindgren.

Mannen riktar pistolen mot kameramannen, som gör motstånd då han inte vill lämna i från sig kameran. Pistolen klickar till tre gånger men ingen kula kommer ut. Till slut springer rånarna i väg. Med sig får de Magnus saxofon.

– Vi var enormt chockade men glada att vara i livet, säger han.

Köpte tillbaka saxofonen

Med lite tur och hjälp från en vän i Argentina får Magnus senare reda på att hans saxofon är till salu. Saxonfontjuven begärde 13 000 kronor, vilket är långt under saxofonens egentliga värde. Magnus Lindgrens kompis lyckades pruta ner den till 2 000 kronor och till slut kom saxofonen tillbaka till sin rättmätige ägare.

– Det var jobbigt att vara utan sax i en månad, jag fick stora psykiska problem, säger han och skrattar.

Namn: Magnus Lindgren. Ålder: 36. Yrke: Jazzmusiker. Aktuell: Med dokumentären ”Magnus Lindgren och Batucada Jazz” som visades på SVT i går. Repris i SVT2 i dag och i morgon. Bor: Södermalm, Stockholm. Familj: Singel.