Värsta modemissen: rosa cowboyboots

Uppdaterad 2011-06-08 | Publicerad 2011-06-07

De plagg som Damernas världs modechef Martina Bonnier sätter på modellerna säljer slut på några dagar. Att hon är en av Modesveriges mäktigaste är ingen överdrift. För berättar hon om sämsta köpet, sin ovanliga uppväxt och repliken alla svenska kvinnor borde säga högt.

Foto: Börje Thuresson

Fullständigt namn: Anna Martina Bonnier.

Ålder: 45.

Yrke: Chefredaktör och modechef på Damernas värld och DV Mode.

Bor: I Vilhelm Mobergs gamla våning på 300 kvadratmeter på Östermalm i Stockholm.

Familj: Maken Sverker Thufvesson, 53, vd för kapitalförvaltningsbolaget Lancelot. Barnen Balder, 14, och Mildred, 11.

Bakgrund: Reporter på Göteborgs-posten, modeassistent och fackchef på Vecko-revyn. Programledare för danskt modeprogram i tv. Fackchef på Månadsjournalen.

Aktuell: Har hand om Damernas världs modepris ”Guldknappen”. I juni öppnar Nordiska museets utställning över Guldknappens 30 år som svensk modeinstitution.

Första gången jag mötte Martina ...
 

Amelia Adamo, chefredaktör för M Magasin:

– Jag minns vad jag tänkte när hon skulle börja som moderedaktör på Vecko-revyn i början av 90-talet: Kan denna spröda, oerhört välklädda för att inte säga eleganta, kvinna förstå sig på våra jeansflickor med folklig smak? Svar: Det kunde hon! Och som hon organiserade och fick ordning på vårt mode. Jag blev imponerad och märkte att spröd på utsidan inte betyder att innandömet är likadant.
 

Nathalie Schuterman, modeentreprenör, driver en exklusiv modeaffär:

– Allra första gången jag träffade Martina var hon totalt übercool och helt otillgänglig för mig. Andra gången vi träffades blev jag presenterad för detta vackra väsen och jag blev otroligt fascinerad av hennes modekunskap, humor och intelligens. För mig var det så roligt att träffa någon som delar kunskapen inom den internationella modescenen.

Micael Bindefeld, festfixare och pr-arrangör:

– Jag träffade Martina i en fotostudio under sent 80-tal. Jag arbetade som frisör och Maria som stylist under en plåtning. Jag tyckte att hon var otroligt vacker och hon hade ett speciellt sätt att få sin vilja igenom. Hon var oerhört bestämd med hur hon ville ha saker och vi tyckte precis likadant.
 

ANNONS

Följ ämnen i artikeln